Ковачевци. Държавата трябва да влезе в основните отрасли на икономиката,

...
Ковачевци. Държавата трябва да влезе в основните отрасли на икономиката,
Коментари Харесай

Станислав Владимиров, БСП: Ако искаме качествено здравеопазване, трябва да извадим пазара от него

Ковачевци. „ Държавата би трябвало да влезе в главните браншове на стопанската система, само че тя би трябвало и да основава условия за вложения, изключително в дребните обитаеми места “, споделиха поданици на община Ковачевци на среща с народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Станислав Владимиров, инж. Любомир Бонев, Донка Симеонова, Димитър Георгиев и Радослав Стойчев. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Те предложиха във „ Визия за България “ да бъдат включени обезпечени транспортни линии за дребните обитаеми места и общини. Жителите на общината обясниха, че доста от възрастните хора от Ковачевци и близките села не могат да стигнат до персоналния си доктор или да отидат на проучвания в регионалния град поради неналичието на постоянен превоз. Кметът на общината Васил Станимиров изясни, че дребните общини са изключени от Държавен фонд земеделие и не могат да употребяват стратегиите. Той добави, че дребните общини са забравени от страната. " Направете по този начин, че тя да стане още веднъж майка на децата си, а не да им бъде мащеха, върнете я на хората ", приканиха поданици на дребната община.
Хората от град Земен предложиха във „ Визия за България “ да бъде включен раздел „ Развитие на Спорта “, в който да има ограничения за насърчаване на младежите да спортуват. Те прибавиха, че демографската злополука в дребните обитаеми места е достигнала своя пик и в случай че не се вземат действителни ограничения, процесът скоро ще стане необратим. „ Вместо да се дават стотици милиони левове за голям футболен стадион, който не се употребява и плуван басейн, който сега е цялостен с вода от реката, в Земен е нужно да се създадат вложения за възстановяване на бита на хората “, сподели гражданин на града.
„ Моделът на опазването на здравето в България е привършен и сгрешен. Ако желаеме качествено опазване на здравето, би трябвало да извадим пазара от него. Точно това предлага „ Визия за България “. Не може частните лечебни заведения, до които имат достъп единствено хората с огромни финансови благоприятни условия, да употребяват обществени запаси “. Това сподели националният представител Станислав Владимиров. Той добави, че за последните 20 години нацията ни е намаляла с над 1.5 млн. души, все пак, парите, които се отделят за опазване на здравето стават от ден на ден и повече. Владимиров сподели още, че в огромна част от страната хората не получават съответно опазване на здравето, за жалост по този начин е и в област Перник. Народният представител изясни, че дребните общини са извънредно ощетени след затварянето на общинските лечебни заведения. „ Не може за две общини – Земен и Ковачевци да има единствено една кола за спешна помощ, а хората да не могат да бъдат лекувани съответно и диагностицирани на място, а да би трябвало да пътуват до Перник, повече от 50 км., с цел да стигнат до експерт “, разяснява Станислав Владимиров.
„ Най-големият проблем в България сега е демографията. Всъщност, страната към този момент се намира в демографска гибел. Затова Българска социалистическа партия повдига тематиката не в предизборна акция, а в този момент, когато можем да я обсъдим и да желаяме съответни ограничения ”, означи националният представител Любомир Бонев. По думите му част от ограниченията за справяне с казуса минават през подкрепяне на младите работещи фамилии. Той добави, че Българска социалистическа партия предлага еднократна помощ от 6400 лева за раждане на второ и трето дете, фамилно подоходно облагане, понижаване на Данък добавена стойност на хранителни артикули от първа нужда и хляба, детските храни и медикаментите.
Народният представител Донка Симеонова разяснява, че българското обучение е доведено до там, че би трябвало, вместо да приказваме за модернизирането му, да се борим за спасяването на българското учебно заведение. Тя изясни, че от учебните заведения всяка година отпадат към 14% от учениците, а с новия закон за учебно обучение казусът не се взема решение. „ За съжалените той се задълбочава, тъй като учителите, вместо да образоват децата, би трябвало да пишат стотици документи и са превърнати в админи “, изясни още Симеонова. Тя сподели още, че ограниченията за излекуване на просветителната система и запазването на учебните заведения в дребните обитаеми места са необятно застъпени във Визията и могат да бъдат изпълнени.
„ Визия за България “ предлага да бъде въведена ефикасна децентрализация, с цел да стигат парите по-лесно до дребните общини и обитаеми места – като вашето и да се разходват дейно “, сподели депутатът от левицата Радослав Стойчев. Той добави, че по искане на кметовете на дребни обитаеми места, левицата е направила предложение, те да имат лични бюджети, с цел да могат да работят дейно. По време на срещата депутатът Димитър Георгиев показа целите на Визията в земеделието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР