Котките са гальовни, мили и пухкави. Техният единствен недостатък е,

...
Котките са гальовни, мили и пухкави. Техният единствен недостатък е,
Коментари Харесай

Кои породи котки живеят най-дълго?

Котките са гальовни, благи и пухкави. Техният единствен минус е, че не живеят доста по-кратко, в сравнение с своите човешки родители.

Въпреки че някои мяукащи другари доближават живеят по 15 години, че даже и до повече, никой е може да ви даде гаранция какъв брой дълго ще бъде до вас вашият любим.

Ветеринарните специалисти акцентират, че до огромен степен продължителността на котешкия живот зависи от грижите, които самият собственик поставя.

Кои котки живеят по-дълго?

Кастрираните котки - защото те са по-миролюбиви и по-рядко влизат в спречкване с други котки. Освен това при женските кастрирани котки е по-малък риска от болести, свързани с репродуктивната система;

Котките, които живеят в апартамент – защото рискът да бъдат отровени от хора, нападнати от други животни или блъснати от кола, е доста по-голям. Те обаче би трябвало да получават задоволително извършения и игри, с цел да не напълняват и залиняват;

Котките, които са хранени добре – тук не приказваме за животни, които получават остатъците от човешката софра. Защото човешките храни могат да са отровни за котките. Става въпрос за котки с уравновесено котешко меню, състоящо се от мокра и гранулирана котешка храна;

Котките, които посещават ветеринар постоянно – превантивните прегледи, имунизации и обезпаразитяване са свързани с поддържането на котешкото здраве и по-дългия живот на котето.

Кои породи котки живеят по-дълго?

Сиамска котка

Тези домашни любимци живеят по 20 години от време на време, в случай че получават нужните грижи. Въпреки че не се разболяват елементарно, могат да страдат от респираторни проблеми.

 Бирманска котка

Бирманска котка

Екзотичен домакински любим, който не се разболява по този начин елементарно и живее даже по 18 години.

Савана

Савана е котешки приятел със самоуверен темперамент. Чаровни и непредсказуеми, тези котани живеят по 20 години.

Египетска мау

Тази порода котки живее по-малко – по 13 години. Но е необикновено грациозна и красива.

 Регдол

Регдол

Пухкави, чаровни дългокосмести котки, с неповторими сини очи. Живеят по 15 години.

Балийска котка

Това са палави и цялостни с сила питомци, които могат да ви забавляват по през целия ден. Живеят повече от 15 години от време на време.

Руска синя котка

Това е тактично, гальовно и безшумно творение, което е желан домакински любим за доста фамилии. Руската синя котка може да живее по 18 и повече години.

 Бомбайска котка

Бомбайска котка

Въпреки склонността си към болести на дихателната система, тази порода котки живеят повече от 15 години.

Донски Сфинкс

Те са екзотични котки без четина, която набират от ден на ден известност измежду феновете на домашни любимци. Живеят над 10 години.

Ако и вие сте фен на котката, можете да разгледате следните разгласи за котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР