Котките са едни от най-страхливите домашни любимци. Много е трудно

...
Котките са едни от най-страхливите домашни любимци. Много е трудно
Коментари Харесай

Признаци, че котката ви е стресирана

Котките са едни от най-страхливите домашни любимци. Много е мъчно да научите вашето коте да не се плаши от някои на пръв взор напълно елементарни неща. Това от време на време поражда усмивки, в случай че гледате клипчета в интернет, само че за един собственик е същинско предизвикателство, в случай че котката му е прекомерно страхлива. Когато обаче стресът се трансформира в продължителен, може да имате проблем. Трябва доста деликатно да наблюдавате котето си и в случай че усетите нараснали равнища на стрес, потърсете помощ. Има някои ясни признаци, че котката ви е уплашена.

Уриниране отвън котешката тоалетна. Досадно, миризливо и неприятно за разчистване, само че това може да бъде симптом, на който да обърнете внимание. Котките, които уринират отвън котешката си тоалетна, се пробват да ни кажат нещо. Ако това стартира да се случва постоянно, потърсете помощ, с цел да разберете какво може да провокира сходно държание.

Диария, запек или различен проблем с храносмилането. Това е друга много неприятна обстановка и такава, която може да е показателна за няколко неща. Най-добре не го пускайте и говорете със експерт.

Прекомерно поддържане. Котките са известни със своите придирчиви грижи, само че да се ближат до пострадване е явен симптом на стрес. Не губете време и отидете напряко до ветеринарния кабинет.

Постоянно чесане. Подобно на компулсивното лизане, несъразмерното надраскване може да е показателно за няколко здравословни и поведенчески проблеми. Уговорете среща с вашия ветеринарен доктор, преди казусът да излезе отвън надзор и да се стигне до дълбоки пострадвания.

Изолация. Отдалечеността е втора природа за котките. Въпреки това, тя не би трябвало да се крие интензивно и непрекъснато от вас и всички останали в къщата. Ако това трае по-продължително от естественото, проверете какво е нейното положение и на какво може да се дължи сходно държание.

Често мяукане. Мнозина считат, че тонът на котка е много успокоителен, само че внимавайте с извънредно дълги или повтарящи се пристъпи на паническо мяукане – изключително в случай че котката ви в множеството случаи е тиха. Ако това се случи, заведете котката си при ветеринарния доктор, вместо да се пробвате сами да разберете какво желае да ви каже животинчето.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР