Котката от породата корат се смята за едно от най-свещените

...
Котката от породата корат се смята за едно от най-свещените
Коментари Харесай

Свещена котка носи щастие и успех

Котката от породата корат се счита за едно от най-свещените и почитани животни в Тайланд. Именно за това неотдавна тайландците взеха решение да патентоват корат. Местните азиатци считат тези котки за знак на щастието. Съществува публична възбрана в Тайланд котките корат да се чифтосват с представители на други породи. Ако желаете да се сдобиете с „ щастливата ” котка, това излиза едно скъпо наслаждение – цената на тези животни варира сред 150-800 щатски $.

В Тайланд хората имат вяра, че корат са знак на благополучие и удача. Тези свещени животни носят специфичен ореол на полубожества по тази причина и са обкръжени с доста обичайни вярвания за шанс.

Смята се, че в случай че котката корат е сребриста, това значи благосъстояние, а в случай че е с цвета на дъждовни облаци, а очите й са са с цвят на млад ориз, селяните са спокойни, тъй като реколтата ще е добра. В Тайланд от много време има традиция да се подарява представител на корат като брачен подарък за булката, тъй като се има вяра, че тази котка подсигуряват благополучен брак.

 Свещена котка носи благополучие и триумф

Мистериозни са котките корат. Те имат необикновени за множеството породи котки качества, като необикновено мощен слух, зрение и подушване. С течение на времето Корат построяват извънредно мощна прочувствена връзка със притежателите си. Всяка тяхна реакция към стопанина им е изпълнена с топлина и изключителна непосредственост, когато я прегръщате.

Мистериозната порода на котките корат обаче умее да постанова себе си над останалите типове котки и да господства над тях. Изключително властна Корат са привикнали от епохи насам към тях да се отнасят с власт и почитание, като до ден сегашен те не търпят нищо друго с изключение на респект, милувки, любов и грижи.

Корат в действителност се смята за една от най-древните породи котки. Наричат ги още Си-Сауат, както и „ котки на щастието ”. До напълно скоро представител на породата в никакъв случай не е бил продаван, а единствено подаряван, което обаче към сегашния миг към този момент стои по различен метод.

Най-ранното известно изображение на котка корат или Си-Сауат може да бъде намерено в старинна книга с картини и стихове известна като „ Котешки поеми ”. То се пази в Националната библиотека в Банкок.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР