Котировките на петрола се понижиха тази сутрин в Азия, обръщайки

...
Котировките на петрола се понижиха тази сутрин в Азия, обръщайки
Коментари Харесай

Петролът поевтиня заради очакваното вдигане на лихвите в САЩ и отражението върху търсенето

Котировките на петрола се намалиха тази заран в Азия, обръщайки по-ранната наклонност на облаги, само че продължавайки губещата поредност, следена в последно време, поради опасенията, че предстоящото нарастване на лихвените проценти в Съединени американски щати, най-големия консуматор на суровината в света, може да ограничи растежа на търсенето на гориво, съобщи Ройтерс.

Сортът Брент с доставка през септември поевтиня с 48 цента или 0,5 на 100 до 102,72 $ за барел, слизайки надолу към този момент четвърти ден.

Септемврийските фючърси на американския лек недопечен нефт намалиха цената си с 65 цента или 0,7 на 100 до 94,05 $ за барел, също надолу за четвърта сесия.

" Пазарният звук евентуално ще остане мечи (със спад на цените - бел. ред.) на фона на безпокойството, че покачванията на лихвените проценти ще понижат световното търсене на горива и че възобновяването на добива на част от либийския недопечен нефт ще смекчи стягането на международното предложение ", разяснява Кадзухико Саито, основен анализатор във " Фуджитоми секюритис " (Fujitomi Securities Co Ltd.).

Служители на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати дадоха знак, че централната банка евентуално ще увеличи лихвените проценти със 75 базисни пункта на двудневното си съвещание, което стартира на следващия ден.

Междувременно от изказване през уикенда стана известно, че Националната петролна корпорация на Либия (NOC) има за цел да върне производството до 1,2 милиона барела дневно за две седмици.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР