Котелът“ на ВСУ около контролирания от руската армия град Лиман

...
Котелът“ на ВСУ около контролирания от руската армия град Лиман
Коментари Харесай

ВСУ поставиха в оперативно обкръжение Лиман

" Котелът “ на ВСУ към следения от съветската войска град Лиман е съвсем затворен, оповестяват украински и съветски Телеграм-канали .

Комуникациите на групировката в Лиман към Торское към този момент е под украински надзор, откакто, макар идването на подкрепления в околните дни, съветските сили са напуснали позициите си под напора на ВСУ.

След рухването на Ставок руснаците са съумели да задържат съперника си в покрайнините на селището. На север от Лиман фронтовата линия минава по границата на южните околности на Ставок - северните околности на Заречни.

На север от Заречный украински ДРГ неусетно минават от другата страна на река Жеребец и работят в региона на автомагистралата за Сватово.

На юг обстановката за Русия е даже по-лоша: Водоснабдителна система РФ са се изтеглили от Ямпол към Лиман, селището се намира в сивата зона. Подобна е обстановката и в Дробишево: Въоръжените сили на Украйна съумяха да пробият отбранителните позиции на руснаците и да ги принудят да правят отстъпка към града.

Масираният артилерийски огън не съумява да спре напредъка на ВСУ.

Според съветските анализатори от " Рибар “, " в случай че в близко бъдеще не бъдат взети незабавни ограничения за освобождение на Лиман и прекачване на забележителна част от запасите, тогава градът, дружно със бранителите му, ще падне и нищо няма да попречи на украинските формирования да развият нахлуване надълбоко в съветските територии “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР