Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация и локация за

...
Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация и локация за
Коментари Харесай

Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация за Испания

Котел беше показан като евентуална туристическа дестинация и локация за тематични екскурзии и културно-туристически продан сред България и Испания, оповестиха от общинския пресцентър.

Това стана по време на работна среща на кмета на община Котел – Коста Каранашев с  Борис Момчилов, шеф на „ Balkan Travel Experiences ", които са представители на испанския туроператор „ Аворис травъл ".

Срещата мина под формата на показване на Котел, като по-късно бяха разисквани опциите за включването му в стратегии за екскурзии, иницииране на фолклорни, културно-образователни летни и зелени учебни заведения, образования, семинари и други Чрез тях туристическият пакет, който градът предлага през идващия летен туристически сезон, ще разшири бъдещите благоприятни условия на тези стратегии за естествен, различен, кулинарен туризъм, се отбелязва в известието.

По време на визитата си в Котел гостите посетиха някои от местата за настаняване, парк „ Изворите ", музейните експозиции, Националното учебно заведение за фолклорни изкуства " Филип Кутев ", както и бъдещата облага на града – Общинския информативен туристически център.

В изявление за  Българска телеграфна агенция кметът Коста Каранашев разяснява, че туризмът е измежду целите на общинското управление и стои преди всичко поради неповторимите естествени дадености на този край.

Котел, прочут като люлката на българското Възраждане, би трябвало да употребява неповторимата си природа, старинната си архитектура, богатата си история, с цел да възвърне тогавашната си значителност, да върне самочувствието на локалните хора, счита той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР