КОТАНИ e най-старата фабрика за подправки в Европа, основана от

...
КОТАНИ e най-старата фабрика за подправки в Европа, основана от
Коментари Харесай

Билки и подправки Kotanyi

КОТАНИ e най-старата фабрика за подправки в Европа, учредена от Янош Котани през 1881 година. Началото е сложено в Сегед с първата мелница за червен пипер, която бързо се прочува в Австро-Унгарската империя. Червеният пипер и до през днешния ден е емблема на КОТАНИ със своя несравним култивиран мирис, сладостен усет и кондензиран червен цвят.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Хер Котани

Качеството е традиция

КОТАНИ е интернационален тръст, само че към момента фамилна компания, която се ръководи от Ервин Котани, четвърто потомство от фамилията. Днес продуктите са познати и обичани в над 25 страни от Централна и Източна Европа, Русия, Китай, Америка. Билки и подправки от всички краища на света както преди повече от 100 години, по този начин и през днешния ден се преработват и пакетират във фабриката до Виена, където се създават над 4500 продукта в разнообразни красиви и комфортни пликчета, бурканчета, мелнички и други

По света

КОТАНИ е специалист освен в аления пипер. Прочутите миксове за печено пиле, ребърца, агнешко, пържоли " Аржентина ", барбекю и за редица други ястия са облекчение и приятност в доста кухни по света. Мелничките " Пипер меланж ", " Чили ", " Рустикана " или " Розово злато " са освен елегантни, само че и доста комфортни, по тази причина са любимци на всеки пазар, където КОТАНИ участва.

.... и у нас

И българските кулинари към този момент са уверени, че обичайни подправки като черен пипер, кимион и дафинов лист, чубрица или джоджен имат два пъти по-силен мирис и по-наситен усет, когато са от красивите австрийски пликчета. Най-търсен от продуктите на КОТАНИ в страната си остава аленият пипер в другите му вкусови разновидности - класик, сладостен специфичен, пушен, пикантен и кайенски, поради неговото извънредно качество. Но и в българската кухня все по-често гостуват такива азиатски екзотики като джиджифил, куркума или къри, които са специалитет на австрийската марка от остарели времена.

Истинските кулинари ценят най-хубавото

КОТАНИ знае коя е същинската Бурбонска ванилова орхидея от Мадагаскар и взискателните сладкари разчитат на това. Канелата за КОТАНИ не е задоволително да бъде ароматна, тя би трябвало да е сладка и пикантна, загадъчна и неустоима. Няма фен или професионален кулинар, който да не е очарован от качеството на шафрана на КОТАНИ, тъй като шафран за КОТАНИ значи не целият цвят на шафрановия минзухар, а единствено трите нишки-близалца в цвета и единствено тогава, когато те са откъснати ръчно, едно по едно. Нежните, зелени връхчета на сухия копър са като пресни, тъй като КОТАНИ ги селектира извънредно точно и всеки може да се увери в това при отварянето на всяко едно пликче или всяко едно бурканче. КОТАНИ употребява единствено испански пушен червен пипер, който се опушва по достоверна технология на дъбови дърва и по тази причина неговият мирис е многопластов и бездънен.

Незаменим естествен подарък

Грижата за качеството на всеки артикул е обвързване, главен принцип на работа и вътрешно разбиране на всеки помощник от екипа на КОТАНИ. Защото билките и подправките са натурални артикули, доста нежни и капризни, които изискват освен специфични грижи при тяхното развъждане и преправка, само че и изключително внимание за съхранението им. С доста обич КОТАНИ учи тяхното разнообразие и пътешества през кулинарните обичаи на близки и далечни страни. Защо?
Защото храната и нейното подготвяне не би доставяло и на половина същото наслаждение без ароматните билки и подправки. Защото те са незаместим естествен подарък с вълшебството да придават усет и мирис на ястията. Но и освен това!

Вдъхновение за нашата фикция и творчество

КОТАНИ има вяра, че билките и подправките са освен вкусни добавки към ястия. Те са ентусиазъм за нашата фикция и творчество. С тях готвенето е наслаждение, празник и приятност, споделена с близки и другари. КОТАНИ възприема всяко готвене като покана за незабравимо странствуване в пъстрото и вълнуващо царство на ароматите и прави всичко допустимо пътуването да стартира всякога с нов възторг. Като подсигурява безупречно качество на своите артикули, КОТАНИ кани всички клиенти и другари сами да откриват нови кулинарни секрети, да опитват и да се забавляват. Така КОТАНИ не предлага единствено билки и подправки. КОТАНИ предлага: творчество, приятност, ентусиазъм и пристрастеност!
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР