Костов коментира, че случаят е от сутринта на 23 май.

...
Костов коментира, че случаят е от сутринта на 23 май.
Коментари Харесай

Митническото Куче Ричи Извърши Същински Подвиг!

Костов разяснява, че казусът е от сутринта на 23 май. Задържаният Тир е с документи за транспорт на лепило теракол от Турция за Белгия в чували от 25 кг. При инспекцията с рентгенов уред не е открито нищо подозрително, само че при физическа ревизия, митническото куче се стопира до една от фабрично запечатаните торбите. Тъй като плътността на товара - строително лепило и на опиата са близки, укритието не е видяно.

Намерен е пакет с два кг вещество, след което стартира отваряне на всички торби, добавя Костов. Очаква се химична експертиза за чистотата на хероиновото вещество. Заслугата е на Ричи, който е мелез сред кокер-шпаньол и бретон и е обучавана за търсене на трюфели, разяснява шефът на Агенция " Митници ".

Маринов разяснява, че интервенцията продължава, а разкриването е в резултат на положителната работата с партньорски служби, с които е построен профилът.

Зам.-окръжният прокурор Славова добавя, че са повдигнати обвинявания и 61-годишният турски водач е арестуван за 48 часа. За закононарушението се планува наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост и санкция в размер от 200 000 до 300 000 лв..
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР