Костадин Костадинов днес заяви, че съзнателно е направил грешка с

...
Костадин Костадинов днес заяви, че съзнателно е направил грешка с
Коментари Харесай

Костадинов за гафа си с името на Копейкин: Съзнателно допуснах неточности

Костадин Костадинов през днешния ден съобщи, че умишлено е направил неточност с името на Капитан Копейкин от " Мъртви души " на Гогол.

Костадин Костадинов през вчерашния ден написа просторен пост във Facebook като лекция по литература, като уточни, че съгласно него името на героя на Гогол от " Мъртви души " е " Капитан Костя Копейкин ".

Всъщност в творбата на Гогол на никое място не се загатва първото име на Капитан Копейкин.

Първото име на Копейкин не се загатва и в " Повест за капитан Копейкин ".

Костадинов обаче неизвестно за какво е решил, че то е Костя.

Ето какво написа той:

" Фондация " Костя Копейкин " още не е записана, а към този момент реализира първи сериозен триумф - накарахме неграмотниците да почнат да четат:) Както споделих, една от главните цели е да се бори с неграмотността измежду маргиналните пластове на популацията, най-много измежду психодесните жълтопаветници (известни с съвсем цялостната си ментална и просветителна нефункционалност ). Вчера, в оповестения от мен текст, умишлено позволих две фактологични грешки, очаквайки обществено унижената жълтопаветна общественост да се втурне към Google, с цел да ревизира дали написаното от мен е истина:) Тъй като обикновени същества като психодесните парапитеци са извънредно лесни за предугаждане и манипулиране, те направиха тъкмо това:) От друга страна обаче, точно тъй като са с интелекта на кокошка, болна от птичи грип, откриха единствено едната неправилност:) Затова в този момент се постанова малко да им подскажа:

1. Не бъркайте Google с Гогол. Хубаво е, че през вчерашния ден превърнахте името на съветския публицист в най-търсеното нещо в търсачката, само че въпреки всичко да прочетеш резюмето на неговия труд в Уикипедия не е същото като да прочетеш книгата. Затова ви поучавам да отидете до библиотеката, да си заемете " Мъртви души " и да я прочетете цялата. Хем ще извършите нещо потребно - ще дадете няколко лв. за читателска карта и по този начин ще подпомогнете развиването на културата в България.

2. Гогол не е украински, а съветски публицист. Просто е роден в днешна Украйна по времето, когато тя е била част от Русия. Ако приемем вашата психодясна логичност, то тогава Сталин е грузински политик, Хитлер е австрийски общественик, а Гоце Делчев е гръцки бунтовник. (б.ред. Гогол е от украински генезис и това се показва в съветските източници.)

3. Капитан Копейкин не е бандит, а бунтовник. Да, съгласно гледната точка на държавните управляващи е подобен, само че не и сроред Гогол и критиците на неговото творчество:) Припомням на обикновените жълтопаветни частици, че съгласно логиката на Османската империя хайдутите ни са разбойници, въстаниците ни са сепаратисти, а Ботев е терорист.

Най-вече обаче желая да благодаря на обичаните медии (и даже на американските отходни канали, известни като медии), които ден след ден, безспирно не престават да вършат безвъзмездна реклама на фондацията:) Направих си една груба сметка, че в случай че трябваше да се заплати цялото това рекламно време, щеше да коства повече от 500 000 лева:) Надявам се по същия метод да отразят и връчването на премията " Иванчо Хаджипенчович " в края на годината:)

Следвайте ме за още литературни и рекламни препоръки:) "

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР