Косовските политически партии ще премерят силите си на предсрочни парламентарни

...
Косовските политически партии ще премерят силите си на предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Предсрочни избори в Косово в последната седмица на септември?

Косовските политически партии ще премерят силите си на предварителни парламентарни избори през последната седмица на септември тази година, осведоми БГНЕС, базирайки се на основаното в Прищина издание „ Газета експрес “. Информацията е по източници от кабинета на президента на Косово - Хашим Тачи.
Очаква се президентът да разгласи изборния ден за 29.09.19 година ,   след сесия на косовския парламент на 22.08.19 година, когато се чака решение за саморазпускане на законодателната власт, откакто предишния месец премиера Рамуш Харадинай подаде оставка. След парламентарното съвещание се чака Тачи да извика водачите на парламентарните партии за консултация. После той ще разгласи точната дата на предварителните избори, съгласно източници на президентския кабинет.
Всички парламентарни партии, както от властта, по този начин и в съпротива, са се съгласили, че единственият излаз от актуалната политическа обстановка е провеждането на предварителни избори. По-рано ръководещата коалиция отхвърли поканата на Тачи да назначи нов министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР