Космосът става все по-привлекателен за много от най-богатите хора на

...
Космосът става все по-привлекателен за много от най-богатите хора на
Коментари Харесай

Критиките на Бил Гейтс към Мъск и Безос

Космосът става все по-привлекателен за доста от най-богатите хора на света, а в това време проблемите тук, на Земята, са си все по този начин съществени и без изрично решение. Именно затова хора като Илон Мъск и Джеф Безос си навличат съществени рецензии.
 Бил Гейтс, разводът с Мелинда Гейтс и най-трудната година в живота на милиардера
Бил Гейтс за развода и най-трудната година в живота му

Емоционални и персонални самопризнания

Четвъртият най-богат човек на света обаче не влага в извънпланетарни планове. Пред CNN той декларира изрично, че други, по-важни проблеми, ангажират времето му на този стадий.

Бил Гейтс е насочил цялото си внимание и финансов запас по посока решение на наболелите проблеми на човечеството - от пандемията до климатичните промени. " Докато не успеем да се отървем от маларията, туберкулозата и всички тези заболявания, които са толкоз ужасни в бедните страни, това ще бъде напълно моят фокус ", декларира той.
 Снимка 557541

За него планове като този с изстрелването на спътници за обезпечаване на интернет достъп са чисто търговски ходове и не са " напълно филантропско стимулирани ".

" Надявам се, че богатите хора ще намерят способи да върнат благосъстоянието си назад на обществото с огромно влияние. Ясно е, че имат умения. Но те не могат и не би трябвало да желаят да го употребяват сами ", споделя Гейтс, явно визирайки Мъск и Безос.
 Снимка 557539

Междувременно създателят на Microsoft се похвали с следващото достижение на фондацията , която сътвори взаимно с към този момент някогашната си брачна половинка Мелинда Френч. С тяхна помощ и финансиране Нигерия стана първата страна, която може да съобщи, че изцяло е отстранила тежкото инфекциозно заболяване онхоцеркозата, известна още като речна слепота.
 Бил Гейтс, четенето, миенето на чинии и какво прави милиардерът всяка вечер
Какво прави Бил Гейтс всяка вечер

Навиците са в основата на триумфа

За 2022 година пък Гейтс си е сложил за цел да изкорени полиомиелита - идея, върху която работи към този момент повече от 20 години. А с цел да реализира всички тези свои цели преди 10 години той сътвори Giving Pledge - ангажимент, стихотворец от 40 от най-богатите хора в Америка да дадат по-голямата част от благосъстоянието си за справяне с някои от най-належащите проблеми в света. А измежду тях, за изненада или не, не са Мъск и Безос.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР