Космонавтите Антон Шкаплеров и Пьотър Дубров, които са на Международната

...
Космонавтите Антон Шкаплеров и Пьотър Дубров, които са на Международната
Коментари Харесай

Космонавтите на МКС посрещат Нова година 15 пъти

Космонавтите Антон Шкаплеров и Пьотър Дубров, които са на Международната галактическа станция (МКС), ще могат да честват настъпването на 2022 година 15 пъти, в случай че пожелаят, заяви ТАСС. " Космонавтите и астронавтите, които работят на МКС, ще пресичат часовите зони 15 пъти, където новата година към този момент е почнала ", изясни Роскосмос.

Според изчисленията на службата за балистична и навигационна поддръжка на Центъра за ръководство на задачата, в 15,44 ч. московско време (14,44 ч. бълг. време) станцията ще прелети над Тихия океан на север от Маршаловите острови, където космонавтите и астронавтите ще могат да се отпразнува празника за първи път.

Екипажът на станцията обаче няма да чества Нова година всичките 15 пъти. Първият път ще го честват в среднощ московско време. След два часа, когато МКС ще лети на юг от Великденския остров, Новата година ще пристигна в Германия, откъдето е астронавтът на ЕКА Матиас Маурер. В 8 ч московско време на следващия ден поздравления за празника ще бъдат получени от представителите на НАСА Марк Ванде Хай, Раджа Чари, Томас Маршбърн и Кайла Барън, когато е среднощ във Вашингтон. След още един час Нова година може да бъде отпразнувана по времето на Хюстън.

Руските космонавти Шкаплеров и Дубров ще почиват два дни - на 1 и 2 януари. Тогава те ще се срещнат със фамилиите си по видеовръзка. Антон Шкаплеров и Пьотър Дубров към този момент поздравиха руснаците за Нова година.

" Приятели, в оставащите часове от 2021г. желаеме всички вие да имате време да се потопите в това вълшебно новогодишно въодушевление и да кажете топли думи на поздравления на тези, които ги чакат ", сподели Шкаплеров във видео, оповестено на уеб страницата на Роскосмос.

На собствен ред Дубров пожела на всички през 2022 година здраве, устойчивост, благоденствие и нови достижения. " Бъдете другарски настроени и щастливи ", сподели той.

Всичките седмина жители на МКС ще се съберат на обща спонтанна софра за празника. Станцията работи по гринуичко време.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР