Космическият център Мохамед бен Рашид, който работи в Обединените арабски

...
Космическият център Мохамед бен Рашид, който работи в Обединените арабски
Коментари Харесай

Арабски космически център представи марсианска сонда

Космическият център " Мохамед бен Рашид ", който работи в Обединените арабски емирства (ОАЕ), показа в неделя окончателния дизайн на галактически уред - сонда, който ще се насочи към планетата Марс.

Това би трябвало да стане в границите на плана, който планува до 100 години там да работи човешка колония.

Презентацията се организира на Световната държавна среща (World Government Summit), отдадена на въпросите за дейно държавно ръководство и внедряване на актуалните технологии в разнообразни области на живота.

" Арабският свят има отдавнашна история в региона на проучването на космоса и астрономията. Това продължава да дава мощ на нашето бъдеще посредством реализацията на нашите многочислени проучвателен старания, които ще основат завещание за бъдещите генерации от емирствата и ще въодушевяват целия район ", съобщи пред участниците в срещата генералният шеф на Космическия център " Мохамед бен Рашид " Юсуф Хамад аш Шаибани.

Миналата година през февруари управляващите на ОАЕ оповестиха проектите си да построят на Червената планета първата човешка колония.

" Изпращането на хора на други планети бе отдавнашна фантазия на човечеството. Нашата цел е ОAE да оглави интернационалните старания за претворяване на тази фантазия в живота ", разгласи представител на ръководещите. В международната държавна среща вземат участие над 4 хиляди делегати от 140 страни, в това число глави на интернационалните организации, представители на водещи научно-технически структури. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР