Космическият кораб Союз МС-25, който бе изстрелян на 23 март

...
Космическият кораб Союз МС-25, който бе изстрелян на 23 март
Коментари Харесай

Союз МС-25 се скачи с Международната космическа станция

Космическият транспортен съд " Союз МС-25 ", който бе изстрелян на 23 март следобяд от космодрума в Байконур, се скачи с Международната галактическа станция, оповестява " Интерфакс ".

По пътя към галактическата станция галактическият транспортен съд хвърча повече от 50 часа и направи 34 обиколки към Земята.

Екипажът на " Союз МС-25 " се състои от трима космонавти - руснака Олег Новицки, представителят на Беларус Марина Василевская и астронавтът на НАСА Трейси Дайсън.

По проект Новицки и Василевская ще прекарат на борда интернационалната галактическа станция 12 дни и ще се завърнат на Земята на 6 април с кораба Союз МС-24 дружно с астронавта на НАСА Лорал О`Хара, който сега е на борда на МКС. Трейси Дайсън ще остане на орбиталната станция до септември.

В момента на МКС работят космонавтите на Роскосмос Олег Кононенко, Николай Чуб, Александър Гребенкин, както и астронавтите на НАСА Лорал О`Хара, Матю Доминик, Майкъл Барат и Дженет Епс.

Космосът е една от последните останали области, в които Съединените щати и Русия не престават да си сътрудничат макар тежкото положение на връзките им вследствие на войната в Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР