Космическият кораб “Орион, който обиколи Луната в рамките на мисията

...
Космическият кораб “Орион, който обиколи Луната в рамките на мисията
Коментари Харесай

"Орион" каца след мисията до Луната

Космическият транспортен съд “Орион ”, който обиколи Луната в границите на задачата “Артемида ”, ще се приводни довечера сред 18 и 19.30 в тихия океан, покрай о. Гуаделупе. НАСА ще предава кацането онлайн.

“Орион ” ще навлезе в атмосферата със скорост от 36 хил км. час.

“Орион ” ще се спусне край крайбрежията на Сан Диего. Военноморските сили на Съединени американски щати и екип за възобновяване на наземните системи от галактическия център " Кенеди " на НАСА ще работят дружно, с цел да извлекат “Орион ”. Основният транспортен съд, назначен за интервенции по възобновяване, е USS " Portland ".

Капсулата " Орион " на НАСА и тестовите манекени на борда й обиколиха към Луната за финален път преди пет дни, преди да се насочи към Земята. Тогава капсулата прелетя на към 130 километра над повърхността на Луната. Преди това капсулата " Орион " остана една седмица в лунна орбита.

По проект идващия ” стадий - " Артемида 2 ”, НАСА ще изведе четирима астронавти в орбита към Луната през 2024 година, без кацане на повърхността й. Третата задача, планувана за 2025 година, планува първото кацане на астронавти на естествения сателит на Земята след края на програмата " Аполо " на НАСА преди 50 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР