Космически проект на американски компании дава ново измерение на 5G

...
Космически проект на американски компании дава ново измерение на 5G
Коментари Харесай

Lockheed Martin ще изгражда космическа 5G мрежа


Космически план на американски компании дава ново измерение на 5G мрежите
(снимка: CC0 Public Domain)

Американската корпорация Lockheed Martin, която ще създава самолетите F-16 за българката войска, стартира партньорство с доставчика на информационни услуги Omnispace за създаване на 5G галактическа мрежа за комерсиална и държавна приложимост.

Глобалната 5G галактическа мрежа ще разреши на потребителите да превключват сред сателитни и наземни мрежи, като отстраняват нуждата от няколко устройства в разнообразни мрежи, отбелязва. Мрежата ще предлага съгласуваност с търговски, корпоративни и държавни устройства, без значение от средата или местоположението.
още по тематиката
„ Omnispace се ангажира напълно с визията за основаване на нова световна информационна платформа, която разрешава на мобилни устройства непосредствено от космоса “, споделя Рам Висванатан, основен изпълнителен шеф на Omnispace.

Джеймс Тайклет, който пое поста основен изпълнителен шеф на Lockheed предишния юни, от дълго време демонстрира интерес към 5G като средство за разширение на опциите на военните. Миналата година той планува бъдеще, в което от половината до три четвърти от военните транспортни средства ще станат, а 5G мрежата ще бъде в основата на тази промяна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР