Космически екскурзовод е една от професиите на бъдещото. Това показват

...
Космически екскурзовод е една от професиите на бъдещото. Това показват
Коментари Харесай

Една от професиите на бъдещето ще бъде космически екскурзовод

Космически екскурзовод е една от специалностите на бъдещото. Това демонстрират проучванията на интернационалните компании за асортимент на фрагменти.
25 млн. работни позиции ще изчезнат в идващите 10 години. Тяхното място ще бъде заето от роботи, а ние ще развиваме нови умения.
„ Работата в бъдеще ще бъде обвързвана с това, в което сме най-хубави и това, което най-вече ни харесва да вършим, всичко останалото ще бъде предоставено на роботите”, сподели Надя Василева, шеф в Компания за асортимент на фрагменти, пред bTV.
Така с изключение на IT експерти и персонални финансисти, в бъдеще може да възникне потребност от юрист по роботика и галактически екскурзоводи.
Специалистът по галактически науки Тихомир Димитров споделя, че е изцяло допустимо някой ден да имаме потребност от гид в Космоса.
„ Представете си частна галактическа компания, която ви урежда частна екскурзия до Луната. Вие ще се изгубите на луната, в случай че кацнете там, без табели, тъй че ще е хубаво да има екскурзоводи”, съобщи Тихомир Димитров.
Много от днешните деца ще имат специалности, които по-възрастните не познават, само че фантазиите са същите: да си космонавт.
В бъдеще, когато попълняме молба за работа, с изключение на притежаване на британски, ще би трябвало да впишем и другарство с изкуствен интелект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР