Космическата компания SpaceX, собственост на американския предприемач Илън Мъск, се

...
Космическата компания SpaceX, собственост на американския предприемач Илън Мъск, се
Коментари Харесай

SpaceX праща първия турист на Луната

Космическата компания SpaceX, благосъстоятелност на американския бизнесмен Илън Мъск, се готви да изпрати първия екскурзиант не просто в Космоса, само че на Луната. От управлението й показват, че към този момент са подписали контракт с първият претендент да обиколи спътника на Земята, оповестява Daily Telegraph.

Полетът с Big Falcon Rocket (BFR) ще бъде значима стъпка към разкриване на опция за хората, които мечтаят да пътуват в Космоса, написаха от галактическата компания в " Туитър ".

SpaceX has signed the world’s first private passenger to fly around the Moon aboard our BFR launch vehicle—an important step toward enabling access for everyday people who dream of traveling to space. Find out who’s flying and why on Monday, September 17. pic.twitter.com/64z4rygYhk
— SpaceX (@SpaceX) September 14, 2018

В известието се показва още, че до момента на Луната са стъпвали единствено 24 индивида и никой не е бил там от последната задача на " Аполо " през 1972 година. Очаква се спомагателна информация и повече детайлности да бъдат оповестени в понеделник.

Илън Мъск загатна националността на клиента, поставяйки флага на Япония в известие в " Туитър " в отговор на спекулациите, че създателят на компанията ще бъде първият пътник.

През предходната година компанията разгласи, че ще изпрати двама туристи на странствуване към Луната, употребявайки Big Falcon Rocket и капсулата Dragon.

Мъск се надява един ден ракетата да доближи до Марс. Той възнамерява ракетата да бъде подготвена за изстрелване към Червената планета през 2022 година.

Бизнесменът също предлага да се употребява ракета за извънредно бързо пътешестване на Земята, като да вземем за пример дистанцията от Ню Йорк до Лондон ще лишава 29 минути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР