Кошмари по Коледа? Със сигурност повечето от нас са се

...
Кошмари по Коледа? Със сигурност повечето от нас са се
Коментари Харесай

5 неща, с които да превърнете празниците в удоволствие

Кошмари по Коледа? Със сигурност множеството от нас са се сблъсквали с сходна идея. Ето по какъв начин да превърнете празниците в наслаждение тази година.

Забравете за бързането в последния миг, изнервените тълпи улиците и блъскането в магазините. Тази Коледа подходете по-умно и превърнете празниците в незабравимо време, прелестно прекарано с най-любимите хора.

Започнете с планирането овреме

Колкото по-рано започнете да мислите за празника, толкоз по-малко евентуално е да изпаднете в трескава суматоха в последния работен ден, когато да би трябвало да свършите всичко вкупом. Дори дребните дейности ще са ви от изгода, с цел да отметнете по-голямата част от работата авансово. Докато пътувате към работа да вземем за пример, помислете какво ще готвите по празниците и си изгответе обстоен лист. Голяма част от продуктите може да закупите по-отрано — като фасул, стафиди, сушени плодове, орехи, тиква, брашно, пастърма, суджук и други Ако пък поръчате множеството от нещата онлайн, спестявате в допълнение време и непотребни занимавки.

Избирайте практично

Вместо просто да отбивате номера с подаръците, като избирате изцяло непотребни движимости, заложете на практични и потребни артикули. По този метод освен подарявате нещо, което сигурно ще влезе в приложимост, само че и давате своя принос към намаляването на непотребните нездравословни излъчвания, отделяни в природата. Отделно, демонстрирате персонално внимание и интерес към индивида, на който подарявате.

Отделете време за себе си

Не забравяйте, че празниците са на първо място за вас самите. Направете всичко допустимо да отделите задоволително време за себе си, освен с цел да си починете, само че и с цел да съумеете да се му насладите пълноценно. Когато отметнете множеството от отговорностите си по покупките и подготовката авансово, ще имате опцията да се отпуснете и умерено да се зарадвате на дребните неща, които вършат празника огромен. Не се тормозете да откажете покана, или да пропуснете събитие, в случай че усещате, че ще ви пристигна допълнително. Бутилка хубаво вино у дома на топло, споделената вечеря с обичаните хора, един ден на разходка в зимната планина — всичко това ще трансформира почивните дни в особено преживяване.

Припомнете си старите другарства

Животът от време на време ни разделя от хора, с които сме мислели, че в никакъв случай няма да се разделим. И въпреки всички те да са в листата ни с другари в обществените мрежи, постоянно връзката ни се свежда единствено до мигновеното харесване на фотография. Дните към Коледа са идеалното време да се свържете още веднъж с приятелите от предишното, които в миналото са били най-близките ви, само че през днешния ден малко или доста сте изгубили връзка. Припомнете си споделените мемоари, поговорете си за живота в този момент, обсъдете общите познати и се заредете с позитивната страст на остарялото другарство.

Направете нещо положително

Не забравяйте — едно положително дело постоянно е повече. Дали по Коледа, дали във всеки един различен ден, само че не пропускайте опция да покажете доброта към себе си, другите хора и околния свят.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР