Кошмар - така пътници описват опита си за пътуване до

...
Кошмар - така пътници описват опита си за пътуване до
Коментари Харесай

Пригответе се за удар: Кошмар в небето след излитане на турски самолет от София

" Кошмар " - по този начин пасажери разказват опита си за пътешестване до Истанбул преди дни. Самолетът им е имал сериозен механически проблем и скоро след излитането си се е наложило да кацне наложително на Летище София.

Инцидентът е от неделя вечерта, само че чак в този момент стават ясни детайлности към него. Полетът се е забавил с два часа. Данните от отворената платформа FlightRadar демонстрират, че след излитането си машината внезапно губи скорост, прави завой към София и се връща на летището.

Пътниците описват пред, че екипажът им съобщил, че има механически проблем и може спешно да кацнат.

" Пригответе се за удар " (Brace for impact) - чули пасажерите в полет TK1030 от София за Истанбул на Turkish Airlines към среднощ българско време, сред 6 и 7 февруари.

Полетът е трябвало да излети за турския мегаполис в 21:15 часа от Летище София, само че поради механически проблем това не се е случило, споделя свидетел пред.

" Задържаха ни в самолета да не излизаме и след известно време ни споделиха, че казусът е отхвърлен ", споделя Цвети - един от пасажерите в машината. В последна сметка, самолетът излетява към 23:00 часа.

Малко по-късно обаче е оповестено, че самолетът се връща назад в София - поради механически проблем.

Следва и ужасът - публично предизвестие към пасажерите да се приготвят за удар, като смъкват очилата, да се пазят от остри предмети и да заемат подобаваща поза. За благополучие самолетът каца сполучливо на Летище София.

Какъв е бил казусът, принудил машината да се върне? На пасажерите не е казано публично. За тях остават единствено догатки - дали е бил колесникът, дали проблем с мотор, дали нещо друго. И най-важното - дали става въпрос за същия проблем, който е забавил излитането.

От Дирекция " Ръководство въздушно придвижване " (РВД) удостоверяват, че фактически е имало подобен полет.

" Самолетът е изхвърчал със забавяне, водачът е заявил подготвеност да излети, само че по-късно е докладвал " усложнен надзор за ръководство на самолета ". Нашата работа е да осигурим кулоар, с цел да кацне несмущаван на пистата. Пилотите са виновни хора и преценката е напълно тяхна ", споделя шефът на РВД Георги Пеев.

" Само командирът на полета може да взима решения дали да бъде осъществено политане или не - това решение постоянно е основано на процедурите на дадената компания, виновна за полета ", добавя Пеев.

РВД е осигурила цялостен приоритет на този аероплан, т.е. другите полети са изчакали малко. Била е оповестена локална спешна подготвеност - пожарни и коли за спешна помощ са чакали самолета на летище София.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР