Корупцията в Западна Европа и Европейския съюз става все по-лоша

...
Корупцията в Западна Европа и Европейския съюз става все по-лоша
Коментари Харесай

Коя е най-корумпираната държава в Европа?

Корупцията в Западна Европа и Европейския съюз става все по-лоша съгласно оценките на специалистите. Това е първото утежняване от над десетилетие.

Последният Индекс за разбиране на корупцията (CPI) на Transparency International преглежда 180 страни и територии съгласно техните планирани равнища на корупция в обществения бранш по канара от нула (силно корумпиран) до 100 (много чист).

Според отчета, специалисти и предприемачи откриват, че минимум корумпираната страна в света е Дания, следвана компактно от Финландия и Нова Зеландия, надлежно на второ и трето място.

Въпреки че се класираха добре в общия лист, няколко високопоставени демокрации, като Швеция (82), Нидерландия (79), Исландия (72) и Обединеното кралство (71), записаха най-ниските си резултати в годишния CPI от стартирането му през 2012 година

„ Понижаването на районния CPI в Западна Европа и Европейски Съюз демонстрира, че европейските държавни управления би трябвало да се заемат по-сериозно с битката с корупцията и спазването на върховенството на закона “, споделя Флора Кресуел, районен координатор на Transparency International за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР