Корпорация Microsoft представи модернизирана версия на операционната си система (ОС),

...
Корпорация Microsoft представи модернизирана версия на операционната си система (ОС),
Коментари Харесай

Microsoft представи операционната система Windows 11

Корпорация Microsoft показа осъвременена версия на операционната си система (ОС), получила названието Windows 11. Презентацията бе излъчена директно на уеб страницата на компанията.

Едно от главните нововъведения е обновеният дизайн на операционната система, като старт-менюто към този момент е ситуирано в централната част на екрана.
 Amazon, Гугъл и Microsoft желаят договорка с Boeing за облачни услуги Amazon, Гугъл и Microsoft желаят договорка с Boeing за облачни услуги
Американските софтуерни колоси Amazon, Гугъл и Microsoft се стремят да реализират съглашение с Boeing на стойност един милиард до...

Освен това новата операционна система е с усъвършенствана функционалност за работа на два екрана, принадлежности за достъп до разнообразни услуги, както и редица други нововъведения. Според представител на компанията, ще бъде най-бързата и най-сигурната в съпоставяне със своите прародители.

Windows 11 изисква двуядрен 64-битов процесор с периодичност не по-малка от 1 ГХц, 4 гигабайта оперативна памет и корав диск с размер не по-малко от 64 гигабайта. Необходим е екран с резолюция минимум 1366 на 768 пиксела и графична карта, поддържаща технологията DirectX 12. Диагоналът на монитора би трябвало да бъде минимум 9 инча. Това значи, че най-малко в началото Windows 11 няма да може да бъде употребен на телефони и множеството таблети.

За съпоставяне, условията на Windows 10 са: 32-гигабайтов корав диск и 2 гигабайта оперативна памет.

Едно от на операционната система е, че на Windows 11 ще може да се употребяват приложения за Android. Те ще бъдат популяризирани посредством онлайн магазина на Microsoft.
 Община Стара Загора и Microsoft България ще си сътрудничат за развиването на IT бранша Община Стара Загора и Microsoft България ще си сътрудничат за развиването на IT бранша
Община Стара Загора беше хазаин на онлайн среща сред кметът Живко Тодоров и Калин Димчев, изпълнителен шеф на Microsoft България...

По-рано опцията за потребление на мобилни приложения на стационарни компютри с операционната система MacOS към този момент беше въведена от компания Apple.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР