Корпоративната мрежа на японския производител на часовници Seiko е станала

...
Корпоративната мрежа на японския производител на часовници Seiko е станала
Коментари Харесай

Seiko станаха жертва на рансъмуер атака

Корпоративната мрежа на японския производител на часовници Seiko е станала жертва на рансъмуер офанзива, предава Yahoo News. Основаната през 1881 година компания е измежду най-старите и разпознаваеми компании в бранша с повече от 12 000 чиновници.

Зловредната стратегия, с която е атакувана мрежата на Seiko е BlackCat/ALPHV, които поеха отговорност за офанзивата, като показаха на уеб страницата си името на компанията, като една от последните им жертви. По-рано този месец Seiko оповестиха, че са станали жертва на офанзива, само че създателите на пробива не беше прочут до този миг. На 10-ти този месец Seiko разгласиха на страницата си известие, че незнайна страна е съумяла да доближи част от IT инфраструктурата на компанията, да доближи и извлече информация от системите им.

„ Изглежда, че на 28.07.2023 към момента неидентифицирана страна или страни са осъществили забранен достъп до най-малко един от нашите сървъри “, пишат Seiko в изказването си от 10-ти август. Те допълват, че скоро по-късно – при започване на този месец – са потърсили за помощ външна компания за сигурност, с цел да се проверява случая.

От изказванията на рансъмуер групата и показано копие на част от откраднатото от Seiko излиза наяве, че Black Cat са откраднали продуктови проекти и бизнес информация, сканирани паспорти на чиновници на компанията, резултати от лаборатирни тествания, само че по този начин също и сензитивна вътрешна информация, като механически схеми за дизайна на някои от моделите часовници на Seiko.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР