Коронната чакра, най-висшата чакра или известна още със санскритсксото название

...
Коронната чакра, най-висшата чакра или известна още със санскритсксото название
Коментари Харесай

Коронна чакра - Сахасрара

Коронната чакра, най-висшата чакра или известна още със санскритсксото наименование – Сахасрара. Всички тези избрания се отнасят за едно и също нещо – седмия енергиен център, ситуиран на върха на главата или най-отгоре в нашето енергийно тяло.

Поради местоположението си тя се назовава също и теменна чакра.

Сахасрара се свързва с висшето знание, със свръхсъзнанието, с висшия разсъдък, с обезпечаване на директна връзка с Космоса и силите на Вселената, с реализиране на духовно прояснение, дълбока мъдрост и демонстрация на изключителна нематериалност.

Тази чакра е обвързвана с първата от седемте чакри – Муладхара (коренна чакра), която дава отговор за задоволяването на физическите ни потребности. За да протича вярно силата към Сахасрара, коренната чакра също би трябвало да е уравновесена и отворена.

Сахасрара чакра се изобразява графично със признака на цветето лотос с многочислени листа (хилядолистен лотос), а цветът, който ѝ дава отговор, е ярко виолетов, цикламен, неясно лилав, както бял цвят. Сахасрара се свързва още с каузалното тяло, висшия Аз и Космичекото единно начало.

На физическо равнище Сахасрара чакра е обвързвана с функционалността на основния мозък, с хипофизата и с висшата психологична активност на индивида. Затова, в случай че има дисбаланс и чакрата е енергийно затлачена, може да има нарушавания в тези функционалности на нервната система.

Може да се усеща дезориентация, замъглено схващане, комплицираност, слаба мисъл, проблеми с паметта. На духовно равнище се изявяват отрицателни страсти като липса на мотивация, отричане, отменяне на духовното, обезверение и други

Но противоположното – в случай че чакрата е отворена и уравновесена, тя ни оказва помощ да взимаме верни решения, развива интуицията, дава сила за всички духовни действия и занимания. И още – развиваме високо осъзнаване и централизация, мозъкът работи чудесно, задейства се така наречен шесто възприятие и дарба за предугаждане (предусещане) на нещата и събитията.

 Коронна чакра

Хората с развита седма чакра са способни на най-висши усеща като съчувствие, съпреживяване, състрадание и схващане на другия. Безкористност и липса на боязън. Те могат да се отрекат от личното си аз в името на другиго, както и да подценен личните си потребности и потребности, с цел да оказват помощ на някого.

При тях няма усеща като злоба, завист, жадност за възмездие, ненавист, страхове. Негативните усеща и мисли не са част от тяхното битие. Тези хора изпитват сигурност, убеденост, религия и цялостна естетика. За тях духовното е доста по-важно от материалното, което потвърждава духовното им извисяване.

Не всеки има добре функционираща коронна чакра. Всъщност малко са хората, които в действителност са постигнали такова израстване и духовно развиване, с цел да може тяхната Сахасрара да работи в цялостен баланс.

Коронната чакра обаче може да се подтиква и балансира с такива действия като централизация, медитация, с вокална стимулация на чакрите с издигане до седмата чакра въображаемо и със тон, както и с практиките за издигане на Кундалини.

Благотворителност, взаимопомощ и поддръжка на нуждаещите се са духовни действия, които развиват най-висшата чакра.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР