Коронавирусните инфекции отново рязко се увеличават в северната италианска област,

...
Коронавирусните инфекции отново рязко се увеличават в северната италианска област,
Коментари Харесай

След новия взрив на вируса болниците в Милано отново са под стрес

Коронавирусните инфекции още веднъж внезапно се усилват в северната италианска област, където пандемията на първо време стъпи в Европа, подновявайки натиска върху лечебните заведения и здравните служащи, предава Българска телеграфна агенция.
В болничното заведение "Сан Паоло " в Милано в края на предходната седмица още веднъж беше отворено поделение за пациенти с Ковид-19, оборудвано с апарати за дишане - симптом, че градът и област Ломбардия, в която се намира той, навлизат в нов ексклузивен стадий от пандемията.

Областта беше най-тежко засегнатият регион в Италия напролет, когато Италия седмици наред съобщаваше за най-големия брой свързани с вируса смъртни случаи в света, преди да бъде задмината от Съединените щати. За медицинския личен състав в Ломбардия, който се бореше с вируса първия път, от дълго време предсказваното ново разпространяване настъпи прекомерно скоро.

"Трябва да кажа, че от психическа позиция още не съм се възстановила ", съобщи здравната сестра Кристина Сетембрезе, имайки поради интервала през март и април, когато в региона бяха регистрирани една трета от доказаните случаи на ковид в Италия и съвсем половината от умрелите от Ковид-19 в страната.

"През последните пет дни виждам доста хора, които са признати в болница и имат потребност от дихателна помощ ", сподели Сетембрезе. "Отново претърпявам кошмара, а разликата е, че вирусът не е толкоз гибелен. "
Месеци откакто смекчи една от най-строгите карантини в света, Италия през вчерашния ден записва най-големия си брой нови случаи - 7332, надминавайки предходното най-високо равнище от 6557 случая, регистрирано по време на най-смъртоносния стадий от разпространяването на вируса през март.

Ломбардия още веднъж води в страната по брой случаи, което припомня за мъчителните пролетни месеци, когато сирените на колите за спешна помощ пронизваха тишината в притихналите градове.

Италианското държавно управление доста желае да избегне нова национална карантина, с цел да отбрани стопанската система на страната, само че не изключва опцията да затвори градове или провинции.
Големият брой случаи в последно време частично се дължи на увеличението на тестването, а доста от хората, дали позитивна проба, не демонстрират признаци. Засега дневният брой смъртни случаи от Ковид-19 в Италия остава много под високото равнище напролет и се движи към 40 през последните дни. За съпоставяне в края на март за един ден бяха обявени цели 969 смъртни случая.

В отговор на настоящето разпространяване на вируса държавното управление на премиера Джузепе Конте стегна рестриктивните мерки в страната два пъти за една седмица. От през днешния ден на италианците е неразрешено да практикуват любителски групови спортове, питейните заведения и заведенията за хранене би трябвало да съблюдават полицейски час в среднощ и се не разрешават частните празненства на публични места. От предходната седмица маските са наложителни навън.

Но измежду лекарите нараства паниката, че Италия е пропиляла това, което е постигнала през 10-седмичната си карантина, и не е работила задоволително бързо, с цел да възобнови рестриктивните мерки. Продължава да съществува безпокойствие, че възходящият напън върху лечебните заведения ще наложи отсрочване на плануваните интервенции и проучвания, създавайки успоредна изключителна обстановка в опазването на здравето, както се случи напролет.

Италия не е единствената европейска страна, в която има ново нарастване на доказаните случаи на вируса. Френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на разгласи през вчерашния ден, че 18 милиона души, живеещи в девет района на Франция, в това число в Париж, ще би трябвало да съблюдават полицейски час от събота до 1 декември за да се лимитират новите заразявания.

Макрон също по този начин още веднъж вкара националното здравно изключително състояние, което завърши преди три месеца.

Франция има общо 798 000 доказани заразявания и съвсем 33 000 смъртни случая, а пациентите с Ковид-19 заемат една трета от леглата в интензивните отделения в страната.

"Няма да вървим на заведения за хранене след 9 ч. вечерта, няма да се виждаме с другари, няма да честваме, тъй като по този начин ще се оправим с вируса ", сподели Макрон в изявление по малкия екран.

Този път Италия към този момент се показва по-добре от своите съседи. Случаите на ковид на всеки 100 000 поданици се удвоиха през последните две седмици до съвсем 87 - много по-ниско равнище в съпоставяне със страни като Белгия, Нидерландия, Франция, Испания и Англия, в които има сред към 300 и 500 случая на 100 000 души. Тези страни също започнаха да постановат нови ограничавания.

Този път Милано е най-тежко обиден - в града са половината от ежедневните случаи в Ломбардия, които внезапно се усилиха до над 1800 през вчерашния ден. Бергамо, който беше най-тежко обиден предишния път и се запечата в груповата памет с фрагментите на военни камиони, пренасящи умрелите до крематориуми, имаше едвам 46 случая.

Новото внезапно разпространяване на вируса в миг, когато времето става студено, към този момент най-много се свързва с почивките - както в родината, по този начин и в чужбина, откакто италианците се трупаха по плажовете и пълнеха островите през лятото, когато режимът беше удивително развинтен.

"Карантината е богатство, което дружно натрупахме с огромни старания и огромни жертви. Има заплаха да загубим резултатите от едно лято, което в избрани връзки беше много неразумно ", съобщи за Асошиейтед прес шефът на отделението по заразни заболявания в миланската болница "Луиджи Сако " Масимо Гали. "Цялата страна действаше все едно заразяванията в никакъв случай не са съществували и към този момент не са измежду нас. "

Неговата болница е на предните линии в пандемията, само че той отхвърли да каже какъв брой кревати са заети от пациенти с ковид.

Д-р Анна Карла Поци - фамилен доктор в предградие на Милано, изрази безпокойство, че умората отслабва отговора на обществото към възраждането на вируса. Това основава обстановка като тази през януари и февруари, когато вирусът се разпространяваше неусетно в Италия и нищо не се правеше, сподели тя.

Поци вижда по какъв начин личните й пациенти работят учудващо повърхностно: някои не се преценяват с напътствията да идват в кабинета й единствено с авансово записан час. Гимназистка се обадила във вторник на лекарката, с цел да й изиска здравно уверение да се върне на учебно заведение, като споделила, че е прекарала една седмица вкъщи, до момента в който се е възстановявала от грипоподобни признаци.

"Чудесно, че се чувстваш по-добре ", споделила Поци на ученичката и добавила, че момичето въпреки всичко е належащо да бъде тествано за вируса, преди да може да се върне в клас.

Лекарката била прелестно сюрпризирана, че могла да запише пациентката за тестване на идващия ден - нещо нечувано през зимата и пролетта.

Тестването способства за това Италия да стои на върха на кривата. Вчера минимум 100 коли се бяха наредили да чакат за тестване по избор на място в болничното заведение "Свети Павел ", където работи Сетембрезе.

Д-р Гуидо Маринони, който управлява асоциацията на общопрактикуващите лекари в Бергамо, където за един месец починаха 6000 души, сподели, че хората в провинцията са задоволително уплашени от случилото се напролет, с цел да продължат да съблюдават разпоредбите. Това обаче може да не е по този начин в други елементи на Ломбардия или страната.

"Шест хиляди за един месец. Знаете ли какъв брой починали е имало през петте години, в които Милано е бил бомбардиран по време на Втората международна война? Две хиляди - и това се е считало за доста ", сподели доктор Маринони. "Това, което буди паника в други области, е нощният живот - хората, които се събират в питейните заведения и се веселят. Това е доста рисково. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР