Коронавирусът умира при облъчване с ултравиолетова светлина. В института работим

...
Коронавирусът умира при облъчване с ултравиолетова светлина. В института работим
Коментари Харесай

Наш учен каза какво убива коронавируса на открито

Коронавирусът умира при облъчване с ултравиолетова светлина. В института работим с аналог на COVID-19, изолиран още през 1980-те години. Това е седмият, който провокира международна зараза, заяви пред Нова телевизия доцент доктор Пенка Петрова, началник на Института по микробиология към Българска академия на науките.

Според нея обаче най-важна е самодисциплината. Затова предизвести, че има заплаха при разпределяне на ограниченията да има втора вълна на заболеваемост от ковид. Много добра концепция е карантинирането при завръщане на българи от чужбина.

Тя посочи, че работят взаимно с сътрудниците си от Института по полимери върху способ въз основата на електроовъгляване, което да се употребява в маските. В Института работят и по правенето на ваксина.

" Нашите проучвания са на доста високо фундаментално равнище, само че са нужни средства за клинични изпитвания. Не можем да разчитаме на дарения, науката би трябвало да разчита на регулярна помощ, с цел да сме готови за бъдещето ", разяснява доцент Петрова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР