Коронавирусът свали цените на офертите за студентския празник 8-ми декември,

...
Коронавирусът свали цените на офертите за студентския празник 8-ми декември,
Коментари Харесай

Бесни купони на 8 декември заради К-19, вижте защо

Коронавирусът смъкна цените на офертите за студентския празник 8-ми декември, описаха туроператори и хотелиери, написа Труд.

Забраната за работа на заведенията след 23.30 часа в цялата страна като част от ограниченията за ограничение на Covid-19, докара до понижаване на искащите младежи да честват в шумни и огромни компании.

Тези, които въпреки всичко желаят да отбележат празника, се насочиха към независими къщи и вили в планината. В тях купонджиите могат да честват без да се смесват с други гости, освен това до колкото часа решат. Компаниите постоянно сами наемат за празничната вечер оркестър или DJ.

Офертите за вили и къщи чартърен за 8 декември са на доста преференциални цени, само че към този момент не е ясно дали могат да се осъществят. Най-евтините оферти за 4 нощувки за 12 индивида са за по 480-500 лева, демонстрират предложения, оповестени онлайн.

Така празникът излиза по 10 лева на човек на вечер. Компаниите икономисват и от храна и питиета, като ги купуват от магазина и сами си подготвят трапезата, обясниха от туристическия отрасъл.

Предлагането е голямо, а огромна част от къщите сега са свободни, сподели инспекция на предложенията, оповестени в интернет. По-малко варианти за избор имат по-големите компании от 10-12 и повече души.

Те могат да избират сред стотина предложения, до момента в който тези от по 6-8 индивида могат да прегледат хиляди оферти преди да изберат най-подходящото място съгласно условията ми. По-евтино излиза празникът, в случай че студентите наемат къща край морето.

По към 10 лева на човек на вечер излиза празникът и в хотел с 2 или 3 звезди, само че в тази цена влиза и закуска.

Повече ще би трябвало да се бръкнат купонджиите, в случай че изберат вила на планина, като тогава нощувката излиза с близо 50 на 100 по-скъпа. Най-евтините предложения за планина стартират от 12-15 лева дневно на човек, още веднъж при компания от 12 души и 4 нощувки.

Най-скъпо ще коствал празникът за тези, които останат край София и наемат първокласна вила с частен басейн, личен фитнес и спа център. В цената влизат още плодове, вода, чай и кафе. За 12 души и 4 нощувки наемът на къщата коства общо 16 241 лева, или по 338 лева на нощ на човек.

Партито единствено при разхлабване на ограниченията
Кувертите за механа в София вървят по 30 лв.
Менютата включват три ястия и пиво



Заради работното време на заведенията през тази година купонът за студентите ще продължи едвам до 23.30 часа.

Кувертите за отбелязване на 8 декември в София през тази година вървят по 30-40 лв..

Но вместо на празненство до зори, младежите, които решат да честват в ресторант, ще могат да се насладят само на вечеря, сладки приказки и къси танци до 23.30 часа, освен това единствено в случай че до тогава ограниченията бъдат разхлабени.

Затова и офертите за празника през тази година от механи и кръчми се броят на пръсти.

Повечето от тях оферират два разновидността за меню, които включват салата, предястие, главно, 100 мл ракия или различен български алкохол, минерална вода и безалкохолно.

Както и оркестър, който да се погрижи за музикалното оформление на празника.

В центъра на купона през минали години - столичния Студентски град, дават обещание вместо кротка вечеря, къси, само че интензивни празненства с DJ и плата с хапки и десерти.

В цената влизат още български алкохол, вино и уиски на стомах. Цената на тази оферта е 49 лева

В Банско, Боровец и Пампорово чакат младежите с жива музика
Давате 70-100 лева за две нощувки с празнична вечеря
Романтиците ще се бръкнат до 2200 лева



Предимство на офертите за празника в хотелите на зимните курорти е, че след тежката вечер можете да охладите пристрастеностите в басейна.

Цените на офертите в най-големите ни зимни ски курорти за 8 декември са по джоба на съвсем всеки.

Предложенията за две нощувки със закуски, вечери и празнична вечеря с DJ или жива музика в кръчма на студентския празник през тази година стартират от към 70 лв. и доближават до 80-100 лв..

В някои от пакетите влиза и използването на басейн, в който студентите могат да охладят пристрастеностите след горещата празнична вечер. Офертите най-често оферират и прилагане на сауна и джакузи.

Хотелиерите са безапелационни, че са взели всички нужни ограничения, с цел да подсигуряват сигурността на празнуващите по време на престоя им.

Притесненията на тези, които избират празненства в независими къщи са, че разгорещените пристрастености в механите и нощните заведения ще смъкват бариерите и ще понижат обществената отдалеченост. Не е ясно обаче дали купони изобщо ще има.

В онлайн пространството не липсват и много по-солени предложения за двама, в случай че някой студент в действителност желае да впечатли доста половинката си.

Най-скъпите предложения за 4 нощувки за двама надвишават 2200 лева, като варианти за настаняване има както в планината, по този начин и край морето. В цената в тези случаи обаче е включена само закуска, а празничната вечеря двойката би трябвало да си провежда и заплати в допълнение.

Независимо от пандемията, всички къщи за посетители и вили са наети за 8 декември. Това сподели ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов пред Българска национална телевизия, съгласно който тук-там може да бъдат наети и диджеи.

Припомняме, че единствено преди дни от БАЗ и Сдружението на заведенията в България излязоха със взаимна позиция да се вършат всеобщи инспекции на празненствата, проведени в частни пространства.

„ За следващ път призоваваме за съблюдаване на всички правила, с цел да излезем допустимо най-бързо от рецесията ", показват двете организации. От сектора още веднъж показаха неодобрение от затварянето си.

„ Както ние предположихме още преди месец, необикновен здравен резултат от затварянето на заведенията няма. Хората, които не ги е боязън или не имат вяра в ковид, ще намерят метод да се забавляват. Това се случва в къщи за посетители, в хотелски комплекси ", разяснява Алибегов.

„ Ако се затвори за 3 седмици, не виждаме кой ще обезщети целия бизнес, мисля че това е невероятно, а и има противоречив здравен резултат. В Европа има едвам 20% понижени случаи ", счита Алибегов, като добави, че у нас най-вероятно 70% от краткотрайно затворилите в никакъв случай няма да отворят повече.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР