Коронавирусът от Ухан може да е разработен в секретни китайски

...
Коронавирусът от Ухан може да е разработен в секретни китайски
Коментари Харесай

Парад на лудостта в руските медии: Коронавирусът е разработен в американска лаборатория

Коронавирусът от Ухан може да е създаден в секретни китайски или американски лаборатории. Възможно е да съществува биологично вирусно оръжие, способно да убива единствено избрани нации или раси. Заради вносните бебешки храни в Русия се раждат по-малко мъже.

Тези и други страшни истории се тиражират в Русия не от булевардните издания, а от водещите телевизионни канали. Как е допустимо?, коментира  offnews.bg.

Парад на лудостта в съветските медии

В началото на февруари съветските средства за всеобща информация (СМИ) бяха наводнени от известия, които до наскоро несъмнено щяха да бъдат избрани като безумни. Не става дума за малките екрани, дължащи рейтинга си главно на вести като тази за отвлечената от извънземни баба Нюр. Стартът на " безумния маратон " бе даден от генерал-полковник Леонид Ивашов, специалист от консервативния клуб " Изборск ", чиито представители наскоро се срещнаха даже с президента Владимир Путин. Та някогашният боен описа за търсенето на митичната страна Шамбала, истории за извънземни и за съществуването на празнина навътре в Земята, входът към която се намирал някъде в Антарктида.

Веднага след него думата взе някогашният губернатор на Свердловска област и член на Съвета на федерацията Едуард Росел, който на 83-годишна възраст е стигнал до извода, че вносните бебешки храни променяли гените на руснаците по този начин, че да не им се раждат момчета. А това водело до изгубване на нацията.

Но централната тематика сега си остава вирусът от Ухан. И съветските централни малките екрани се надпреварват да търсят отговор на въпроса кой е основал рисковия ковид? Според едни той е създаден в китайска лаборатория. Или може би от американците? За последното съмнение бързо беше открито и доказателство: американският президент Доналд Тръмп е дълготраен настойник на състезанията за хубост, в които - както е известно - спечелилите получават корона!

Как да разбираме всичко това? Нима кремълските надзорници на медиите са откачили? Нали те другояче наблюдават зорко да не изтърван някоя " неоторизирана " информация да се появи на телевизионния екран или на смарт телефона?

Защо просто съветските медии не се пробват да успокоят хората и да изясняват на жителите по какъв начин да се предпазят от новия рисков ковид?

Руските Средства за масова информация като дезорганизатор

Навремето Ленин казвал, че вестниците в Съюз на съветските социалистически републики били освен " групов агитатор и пропагандатор, само че и групов уредник ". Днес средствата за всеобща информация в Русия още веднъж са групов пропагандатор и агитатор, а обективността на информацията загуби изцяло смисъла си за множеството централни малките екрани. Но пропагандните медии към този момент не са уредници - тъкмо противоположното. Сега " кремълският вестник ", т.е. телевизионният канал, е групов уредник на безпорядък или просто дезорганизатор. Освен това основателите на този безпорядък, както се видя да вземем за пример при антиукраинската нервност през последните пет години, сами стартират да имат вяра в личните си легенди, като този за " момчетата, които биват разпъвани на кръст ".

Критериите за меродавност се трансформират. Има ли летящи чинии? Разбира се, откакто цялостен някогашен консултант на министъра на защитата на Съюз на съветските социалистически републики приказва за тях. А генетично модифицирана бебешка храна? Естествено, че има такава! Та нали от време на време чакаме внук, пък ни се ражда внучка. А какво да кажем за изкуствено основания вирус-убиец, който да унищожи целия китайски народ? И това наподобява правдоподобно, откакто знаем, че Китай съставлява съществена опасност за Съединени американски щати.

Най-вярната неистина

Естествено, тези малките екрани лъжат. И това е ясно на всяко дете, на всеки съветски жител. Но той знае също, че всички лъжат. А лъжите на Кремъл не са най-измамните - както е известно няма пушек без огън. Все някой би трябвало да е основал този злоумишлен вирус. Може би не са китайците, нито американците, а нацистите в земната празнина под Антарктида. В резултат на световното стопляне, измислено от шведското момиче Грета Тунберг, антарктическата подземна дупка се размразила, по този начин вирусът бил изтърван и тръгнал да обикаля света.

Създаването на десетки взаимно изключващи се теории е запазена марка на кремълската агитация. Тя цели не да лъже хората, а да ги възпитава да мислят подмолно. А когато се наложи, при положение на същинска рецесия - като зараза или нов Чернобил - тази медийна система може елементарно да бъде пригодена съгласно настоящите потребности.

Съветската система беше командна: едно позвъняване от горната страна стигаше, с цел да се превключи от неистини на истина. Днешната надали към този момент е способна на това - даже и по команда от горната страна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР