Коронавирусът от Китай се разпространи в поне десет други държави,

...
Коронавирусът от Китай се разпространи в поне десет други държави,
Коментари Харесай

Китайският коронавирус: съвети за предпазване от заразата

Коронавирусът от Китай се популяризира в най-малко 10 други страни, измежду които Съединени американски щати, Южна Корея и Япония. Само четири от записаните 80 смъртни случая са отвън Китай, само че специалистите предизвестяват, че към 100 хиляди души може към този момент да са инфектирани.

Световната здравна организация (СЗО) предлага елементарни ограничения за ограничение на излагането и преместването на вируса, за който към момента няма лекарство или ваксина. Ето какви са те:

- постоянно миене на ръцете с гел, съдържащ алкохол, или с топла вода и сапун.

- при кихане или кашляне устата и носът да се покриват с лакът или кърпичка.

- да се заобикаля непосредствен контакт с хора с кашлица или температура.

- при нараснала температура, кашлица и компликации с дишането лекарска помощ да се търси рано, както и да се даде на лекуващия доктор информация за скорошни пътувания.

- да се заобикаля директен контакт с животни и повърхности, докосвани от тях, при визити на пазари в инфектираните региони.

- да се заобикаля потреблението на сурови или недобре сготвени скотски артикули, както и суровото месо, мляко или скотски органи да се обработват деликатно.

Експертите са разграничени в мнението си по въпроса дали маските за лице биха помогнали. Според някои проучвания те биха предотвратили преноса на вируса от ръцете към устата, имайки поради какъв брой постоянно хората допират лицето си всеки ден. Но съгласно доктор Дейвид Карингтън от колежа " Сейнт Джордж " към Лондонския университет хирургическите маски не могат да защищават от вируси и бактерии, разпространяващи се по въздушен път, тъй като са хлабави, нямат филтър и оставят очите открити – в случай че предотвратят до момента с нечия кихавица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР