Коронавирусът няма да приключи със затоплянето на времето. Това заяви

...
Коронавирусът няма да приключи със затоплянето на времето. Това заяви
Коментари Харесай

Акад. Ангел Гълъбов каза дали лятото ще спре коронавируса ВИДЕО

Коронавирусът няма да завърши със стоплянето на времето. Това съобщи по Нова тв учен Ангел Гълъбов от Института по микробиология към Българска академия на науките.

„ Инкубационният интервал на грипа е два дни. При него няма признаци на белодробно засягане. Има нараснала температура, болежка в мускулите и главоболие. Кашлицата се появява чак след няколко дни.

При коронавирусната зараза незабавно се появяват проблеми в дишането. Вирусът стартира с кашлица, която става все по-силна. Грипният вирус не навлиза в кръвта. Той поразява дихателните пътища. Коронавирусът визира алвеолите”, сподели Гълъбов.

Той изясни и каква е разликата в лекуването на двете болести. „ При грипа има много ефикасни медикаменти. Те би трябвало да се одобряват най-късно на втория ден. Освен това се приема и антиоксидант.

При коронавирусната зараза се приема ремдезивир. Той е употребен и против ебола. Китайците пък пробват лекарства, които се употребяват против СПИН.

В Китай измислиха и лечението със серум от към този момент преболедували. Те обаче са много токсични. Всеки инфектиран с ковид се подлага на механична вентилация и противовъзпалително средство”, сподели още Гълъбов.

България се готви за пик на заболелите от ковид през септември. Това стана ясно по рано през днешния ден изказване на премиера Бойко Борисов след изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

„ Прогнозите са, че септември ще е пикът на коронавиуса “, сподели министър-председателят.
За да може да отговори на болестта, страната подхваща ограничения, а тежестта ще бъде понесена по места, по тази причина кметовете ще имат съществена роля.

„ Това е един тип война. Гледали сме в холивудските продукции. Поне 10 кино лентата има, в които някой е създал вирус и го е изпуснал. Надали ще научим в миналото кой гадина го приключил това “, сподели Борисов и добави: „ В милиарди и трилиони ще са загубите “.

Премиерът изясни, че светът не е квалифициран за сходна зараза. „ Сега се мисли за ваксини, в този момент се отделят пари за технологии и медикаменти “, сподели той.
Борисов показа, че научните среди не могат да ни кажат какъв брой време ще продължи ковид и с какво се лекува.

„ Целият свят се учи сега по какъв начин да се оправя. Не би трябвало да се паникьосваме. Коронавирусът е като доста други. От испанския грип са починали 40 милиона. Най-опасното от сходна суматоха е да си счупим стопанската система. Тогава вредите са непоправими. Ще стартираме да приказваме за ниски приходи “, предизвести той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР