Коронавирусът е темата на годината. От нея се вълнуват и

...
Коронавирусът е темата на годината. От нея се вълнуват и
Коментари Харесай

Как да говорим с децата си за коронавируса

Коронавирусът е тематиката на годината. От нея се вълнуват и нашите деца. Как да говорите с тях за рисковия вирус? Какво би трябвало да знаят? Ето какво би трябвало да им обясните, с цел да не изпитват боязън и да не изпадат в суматоха.

Обяснете на децата си, че вирусът нормално не е животозастрашаващ за здрави хора . Кажете им, че в случай че защитните ограничения се съблюдават, ще се заразят по-малко хора, поучава "Дойче Веле ", представен от vesti.bg.

Съобразете се с възрастта на децата си

Приемете паниките на децата съществено. Но им кажете, че не трябва да се тормозят прекалено много и им обяснете какво биха могли да създадат, с цел да се предпазят от болестта.

Спрете да си пипате лицето! Тези трикове ще ви оказват помощ >>>

Изградете им хигиенични привички

Кажете им, че най-важна е хигиената , научете ги да поддържат персонална хигиена, да си мият ръцете постоянно и вярно. Кажете им да кашлят и кихат в свивката на лакътя си и да не допират хора, които кашлят или кихат към тях.

Обяснете на децата си, че не би трябвало да имат вяра на всичко

Децата би трябвало да се осведомят от достоверни източници. Кажете им, че не трябва да имат вяра на всичко, което се появява във Facebook или другите обществени платформи . Особено в обществените мрежи подправените вести се популяризират извънредно бързо. Ограничете достъпа им до обществените мрежи, в случай че ви се коства, че пораждат паники у децата ви.

Как да си направиш дезинфектант за ръце в домашни условия >>>

Давайте им добър образец

Децата постоянно копират държанието на родителите си. Затова е добре да се замислите какви медии употребявате вие самите и по какъв начин се изказвате по въпросите, свързани с ковид.
Какво да вършим, в случай че коронавирусът прерасне в пандемия 9 фотоси  Какво да вършим, в случай че коронавирусът прерасне в пандемия  Какво да вършим, в случай че коронавирусът прерасне в пандемия  Какво да вършим, в случай че коронавирусът прерасне в пандемия  Какво да вършим, в случай че коронавирусът прерасне в пандемия
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР