Коронавирусът е безпрецедентна заплаха. Това предупреди генералният директор на Световната

...
Коронавирусът е безпрецедентна заплаха. Това предупреди генералният директор на Световната
Коментари Харесай

СЗО: Коронавирусът е безпрецедентна заплаха и враг срещу човечеството, следвайте Южна Корея

Коронавирусът е " невиждана опасност ".

Това предизвести генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от " Дейли телеграф ".

" Този вирус съставлява за нас невиждана опасност , само че също е невиждана опция да се надигнем против общ зложелател, зложелател против човечеството ", прикани той.
 Коронавирус: СЗО търси повода за другия % на смъртност в Европа
Коронавирус: СЗО търси повода за другия % на смъртност в Европа

Ние нямаме пояснение за другите равнища на смъртност

Гебрейесус уточни гръбнака на отговора на света против вируса: изолирайте, тествайте, лекувайте и издирвайте всеки недоверчив случай.

Генералният шеф означи, че отговорът на Южна Корея е пример по какъв начин да се работи против вируса. Според него другите страни би трябвало да ползват научените от Сеул уроци.

В Южна Корея има 8413 случая . До момента 84 души, най-вече възрастни пациенти с хронични болести, са умряли в Южна Корея от респираторния вирус.
 СЗО към държавните управления:
СЗО към държавните управления: " Тестове, проби, проби " за ковид

Не могат да се борят с пандемията със завързани очи

Гебрейесус прикани всеки човек и страна да се приготвят за вероятността да се заразят с вируса . Той добави, че всеобщите мероприятия - спортни събития и концерти - би трябвало да бъдат анулирани, с цел да се ограничи разпространяването на вируса.

Тедрос също съобщи, че " Африка би трябвало да се разсъни " и сложи под въпрос дали единствено 233 случая има на континента.

Той добави, че където е допустимо, леките случаи би трябвало да бъдат лекувани в болничното заведение , с цел да е несъмнено, че пациентът няма да се утежни.

Световната здравна организация удостовери, че има над 200 000 случая по света, а минимум 8000 души са умряли.
 СЗО: Няма доказателства Съединени американски щати да са внесли ковид в Китай
СЗО: Няма доказателства Съединени американски щати да са внесли ковид в Китай

Преди няколко дни представителят на Министерството на външните работи на Китай загатна, че американските военни са вкарали вируса в страната

По последни данни на Световната здравна организация по света има близо 185 000 доказани случая, а умрелите са повече от 7500. Регистрирани са случаи в 159 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 200 000 случая и повече от 8000 умряли в 155 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР