Корнелия Нинова отхвърли вариант, при който БСП може да съучаства

...
Корнелия Нинова отхвърли вариант, при който БСП може да съучаства
Коментари Харесай

Нинова спря командировките в БСП, за да няма игри с кворума при избора на Мария Габриел

Корнелия Нинова отхвърли вид, при който Българска социалистическа партия може да съучаства безмълвно в избора на кабинет на Мария Габриел с първия мандат.

ГЕРБ не разполага с болшинство без гласовете на социалистите, само че има предполагаем вид Габриел да бъде определена благодарение на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, в случай че най-малко петима души от опозицията не се записват в деня на гласуването на проектокабинет - т.е. да смъкват кворума.

" Винаги преди такава обстановка се пускат всевъзможни интриги и операции. Първата беше, че към този момент сме се договорили с ГЕРБ и държавното управление е готово. Както виждате, това не е правилно. Сега втората конспирация е, че наши депутати ще поддържат, не знам по какъв начин - или с неявяване, или с излизане от зала... Категорично декларирам, че това няма по какъв начин да стане ", сподели Корнелия Нинова.

Тя твърди, че са анулирани планувани предварителни отпуски и служебни задължения в чужбина, с цел да може всички депутати от Българска социалистическа партия да са в залата по време на възможното гласоподаване.

" Аз трябваше да бъда на публично събитие, на годишнина на немските социалдемократи по покана на господин Шолц, само че няма да отида ", сподели тя.

Само до преди 3 дни Нинова беше подготвена да пусне за вътрешнопартийно разискване разновидността за присъединяване на Българска социалистическа партия във властта дружно с ГЕРБ - нещо, за което беше атакувана изпреварващо от.

В понеделник заран тя се срещна с Мария Габриел в Народното събрание за разискване на главните разминавания в двете партийни стратегии и диалогът им приключи точно с заричане за осъществяване на допитването в Българска социалистическа партия.

Следобед в същия ден (часове след конференцията на Иван Гешев и директните му обвинявания против Бойко Борисов) обаче за поддръжка на първия мандат.

Засега тя оставя отворена врата за бъдещи договаряния, само че не с мандата на ГЕРБ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР