Корнелия Нинова остава лидер на партията. На извънреден конгрес тя

...
Корнелия Нинова остава лидер на партията. На извънреден конгрес тя
Коментари Харесай

Обрат на червения конгрес: Корнелия Нинова продължава да води БСП

Корнелия Нинова остава водач на партията. На ексклузивен конгрес тя отдръпна оставката си, която подаде поради загубата на изборите през май. Така въпросът ще има ли нов водач на столетницата въобще не беше подложен. Не се стигна и до смяна на устава на алените.

Можем да се каже, че конгресът на Българска социалистическа партия безусловно свърши, преди да е почнал. Защото още в първия час настъпи цялостен поврат в обстановката.
Висшият конгрес на партията трябваше да установи оставката на Корнелия Нинова и да стартира избора на нов ръководител.
Корнелия Нинова остава водач на Българска социалистическа партия Тя не подаде оставка пред Конгреса на партията
Нищо такова не се случи обаче, тъй като в трагична тирада пред делегатите Корнелия Нинова разгласи, че остава.

През последните дни апели за евакуиране на оставката й се чуваха от локални организации, те бяха повторени и в залата.

Подготовката на конгреса течеше трескаво от седмици. А делегатите бяха намерено разграничени на два лагера – „ за” и „ против” Корнелия Нинова.
Едните желаеха тя да отдръпна оставката си и да остане на поста. Другите - да се промени устава и още през днешния ден Българска социалистическа партия да има нов краткотраен водач.

Нинова до последно пазеше в загадка дали ще се отдръпна.

„ Скъпи другарки и приятели, не го върша. Още не съм умряла, наследството не е намерено. Предлагам точка две - констатиране на оставката да отпадне заради липса на такава”, съобщи Корнелия Нинова.
Румен Радев: Корнелия Нинова знае какво прави Той добави, че няма никаква информация за днешния Конгрес на Българска социалистическа партия
Така изборът на нов водач се отсрочи за следващата година. Което вбеси вътрешната съпротива.

„ Нищо не ме изненадва от Корнелия Нинова. Явно декларациите за поредност са несъстоятелни”, разяснява Красимир Янков, Българска социалистическа партия.

Така от дневния ред отпадна както оставката на ръководителя, по този начин и концепцията за смяна на устава. Все отново имаше политически отчет за отминалия избор.

„ Загубихме изборите със 7 % и разлика от 120 000 гласа, макар разтърсванията в главния ни съперник ГЕРБ”, съобщи Валери Жаблянов, Българска социалистическа партия.

„ Важното е да се състои това, което настойчиво се заобикаля - сериозен и същински разбор за аргументите избори които са съвсем извоювани ги губим в последна сметка”, сподели водачът на ПЕС Сергей Станишев.

Анализът обаче остава за след локалните избори, когато стартира подготовката за първия директен избор на идващия ръководител на Българска социалистическа партия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР