Корнелия Нинова няма процесуално качество по досъдебното производство за проекта

...
Корнелия Нинова няма процесуално качество по досъдебното производство за проекта
Коментари Харесай

Нинова няма процесуално качество в разследването за "Цанков камък", обяви наблюдаващият прокурор

Корнелия Нинова няма процесуално качество по досъдебното произвеждане за плана " Цанков камък ". Това се схваща от отговора на наблюдаващия прокурор Дойчо Тарев до водача на Българска социалистическа партия, който беше публикуван до медиите.

На конференция на " Позитано " 20 през днешния ден Нинова разгласи, че е получила отговор от основния прокурор Сотир Цацаров по въпросите за " Цанков камък ", който заключи като " нямам нищо общо с тази работа ".

Писмо на наблюдаващия прокурор

Именно поради това тя разгласи, че ще съди премиера Бойко Борисов и депутати от ГЕРБ, които са обвързали името ѝ с плана и с корупция. Жалбите ще бъдат готови от юристи на база на медийни изявления и телевизионни репортажи, сподели още водачът на левицата.

Миналата седмица депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова и Александър Ненков внесоха сигнал в прокуратурата поради " Цанков камък ". Тогава те направиха изявление, в което намесиха името на Нинова. Ден по-късно водачът на Българска социалистическа партия разгласи, че ще пита основния прокурор Сотир Цацаров дали името ѝ изскача при остарели инспекции към плана.

Макар че името му не бе упоменато от ГЕРБ, от Движение за права и свободи излязоха с позиция, че почетният ръководител на партията Ахмед Доган в никакъв случай не е бил съветник по " Цанков камък ". На другия ден на съвещание на Министерския съвет Борисов разгласи, че планът е даден на прокуратурата, тъй като не работи.

" Бойко Борисов да излиза в този момент и да каже какво и кого имаше поради, когато говореше за корупция за " Цанков камък ", сподели още през днешния ден Нинова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР