Корнелия Нинова не е в ситуация да се изявява като

...
Корнелия Нинова не е в ситуация да се изявява като
Коментари Харесай

След призива на Нинова: Мая Манолова обяви дали е готова да се завърне в БСП

Корнелия Нинова не е в обстановка да се изявява като съединителен център на левицата, най-малкото поради пагубния резултат на Социалистическата партия под нейно управление – минус 700 хиляди гласа за пет години, четири пъти спад в доверието.

Така Мая Манолова разяснява апела на водача на Българска социалистическа партия отцепниците от Българска социалистическа партия да се върнат в партията .

" Освен това и самата Нинова, и представители на управлението на Българска социалистическа партия, са поканени на днешното събиране ", заяви водачът на  " Изправи се.БГ " във връзка кръглата маса, в което присъединяване ще вземат водачи на леви партии за реализиране на обединен ляв блок.

" Има доста тревожни трендове, свързани със спада да доверието в левицата , тъй че имаме проблеми, по-големи от това да мислим за оцеляването на Нинова ", означи тя.

По думите на Манолова от Българска социалистическа партия са добре пристигнали с грижа, с хрумвания, с дела да създадем всичко, което е допустимо, с цел да върнем доверието в левите партии в левицата измежду българските жители, само че смирено и без двуличие.

" Разговорът през днешния ден ще бъде почтен, открит. Няма да спестим нищо за положението на левицата и ще погледнем с вяра напре д, защото имаме проект, имаме стъпки, имаме хората, имаме ресурса и сме подготвени да извървим този път поради България и поради българските жители ", акцентира Манолова.

Тя дефинира като " позорно държание " настояването на Корнелия Нинова за връщането на хартиените бюлетини . " Вкарването на Българска социалистическа партия в общ впряг с ГЕРБ и Движение за права и свободи е изменничество към честните избори и към демокрацията ", безапелационна е Манолова. Според нея може би на Нинова е обещан някакъв електорален бонус. " Машините, електронното гласоподаване, свалянето на Борисов – това бяха настояванията на хората от митингите и всяко оттегляне от това пришива партията й към статуквото ", сподели още тя.

На въпроса дали удостоверява, че няма да се върне в Българска социалистическа партия, Мая Манолова отговори: " Днес тук чакам да сложим началото на нов ляв индивид , обединен индивид, ляв блок, който да издигне общи претенденти на идните локални избори и на към този момент неизбежните парламентарни избори. "

Тя съобщи, че левицата би трябвало да има единна и мощна кандидатура за кмет на София. " Ще се борим за огромна група в идващия парламент с или без Българска социалистическа партия на Нинова ", заключи Манолова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР