Корнелия Нинова дава още подробности за тоталния крах на левицата

...
Корнелия Нинова дава още подробности за тоталния крах на левицата
Коментари Харесай

Корнелия Нинова хвърли бомба: БСП е предадена - ПП е президентска партия. Задкулисието зад Борисов се премести зад правителството на Радев

Корнелия Нинова дава още детайлности за тоталния провал на левицата на вота, за оставката, която подаде по-рано през днешния ден и за измяната на Румен Радев.

Днес първият диалог единствено с водачите беше единствено рамков, начертахме пътна карта по какъв начин това да се случи. В идващите дни ще се сформират работни групи и те да показват на партиите си една обща стратегия, разясни Нинова за договарянията от през днешния ден с Политическа партия.

Говорихме за съдружно документално съглашение, което да дава отговор на вижданията на партиите ни. Това, което ни събира е, че би трябвало да има постоянен парламент и работещо държавно управление, обсъдихме антикризисните ограничения, съобщи Нинова.

Говорихме да общите неща, не за разликите, уточни тя. Говорихме за промяната в правосъдната власт, за ограничение на основния прокурор, за нашето виждане по тематиката. В нашия диалог аз споделих по какъв начин рябва да се реализиран нещата, тъй като едно е поръчките и акцията, друго е работата, която би трябвало да се свърши, сподели Нинова и удостовери, че е обнадеждена.

Днес доста тълкования започнаха за моята оставка - ние сме партия с правила, съблюдаваме нашите правила и правилник. Съгласно нашите правила, когато определен ръководител директно от членовете на партията от гласувани 80 хиляди души, би трябвало да се свика конгрес и той би трябвало да установи оставката и Народно събрание да излъчи един от зам.-председателите и да приготви директен избор за идващ ръководител, съобщи Нинова.

Тази събота привикваме Народно събрание и би трябвало да насрочим дата за конгрес, ще го свикаме евентуално при започване на януари. Дотогава ще съм ръководител, уточни Нинова.

В събота ще желаеме мандат и рамка за договаряния от Народно събрание, аз няма да повеждам в персонално качество диалози, това ще го реши груповият орган, посочи лидерката в оставка.

Водим диалози, привикваме Народно събрание, те утвърждават или не, дълъг е процесът, добави тя. И изясни, че още не е говорено за постове, а единствено за стратегиите.

При съдружно съглашение по-скоро ще има членове от Българска социалистическа партия на държавното управление, само че това на второ място, след програмата за деяние, уточни тя.

Четвъртото място на изборите за мен е злополука, Движение за права и свободи ни изпревариха с гласовете от Турция, в този случай моралният избор е да подам оставка, другояче видях през днешния ден тълкования, че и преди съм подала оставка, пък не съм я подала. Аз си заедно съм с документите, ето вижте, сподели тя черно на бяло, че е дала оставка.

Запитана какво скапе връзките й с президента Румен Радев Нинова сподели, че тя го е довела на Позитано и си спомни съпротивата тогава против Радев и какъв брой старания са положени, с цел да стане президент.

И през днешния ден на ИБ ме питаха сътрудници за какво по този начин, само че нищо трагично и друго не се е случило от това, което виждате обществено. Може би имаме разнообразни разбирания по някои въпроси, да вземем за пример, аз споделих през днешния ден, че не одобрих, когато Радев пристигна в Народното събрание и сподели: Вие сте статуквото. Аз не одобрявам това, а и групата, ПГ доста се напрегна, аз ги стопирах да не реагират. След това апела на жителите против партиите - само че партиите са представители на избрани ползи. Това са кардинални нюанси, не е нещо друго, изясни Нинова.

Не хвърляме виновност, нито аз персонално, на никого, нито на Политическа партия, нито на другите процеси с вътрешната съпротива, не търсим отговорност, аз поемам отговорността и аз съм отговорна, отсече Нинова и добави, че това е дълъг развой, не е от през вчерашния ден в Българска социалистическа партия. Даже съм казвала на екипа, че рано или късно системата ще ни изхвърли.

Борисов е давал публични поръчки от хора в Българска социалистическа партия. Последва напрежение и борбата ми с Георги Гергов за дупката във Варна, аз не одобрявам задкулисие. Сега това се трансферира със служебния кабинет. Една и съща система, едно и също задкулисие се храни от всяка власт, отсече Корнелия Нинова. Тя добави, че е мълчала от самото начало и се е опитвала партията да се почисти от зависимостите.

В 46-ия парламент излязох на трибуната и споделих, че ние се изчистихме от олигархията, а другите едвам в този момент стартират.

Радев оказа помощ на Политическа партия с обществени изяви, сподели, че с хора като Кирил Петков страната ще процъфтява, прикани да се поддържат новите партии - ние четем знаци. Говорили сме с Радев, да, няма значение какво е казвал той. Факт е, че аз съм постъпила почтено, честно, отсече тя.

Колкото до апела на Антон Кутев, дано пристигна на Народно събрание, да каже какво желае, съобщи гостенката в студиото.

Запитана дали ще гласоподава на втори тур, тя отговори: Ще видите на втори тур. Членовете на Българска социалистическа партия са номинирали президента Радев и са хора умни, тъй че те вземат решение, отсече тя на въпрос по какъв начин ще гласоподават алените.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР