Корнелия Нинова бе бламирана от червения пленум, който не прие

...
Корнелия Нинова бе бламирана от червения пленум, който не прие
Коментари Харесай

Пленумът не прие доклада на Нинова за изборите

Корнелия Нинова бе неодобрена от аления пленум, който не одобри отчета й за представянето на Българска социалистическа партия на евроизборите. Решението е той да бъде доработен за конгреса на 16 юни от идейната комисия, отпред с Валери Жаблянов.
Съставът й обаче бе уголемен с Велислава Дърева, Антон Кутев и Ана Пиринска. Пленумът отхвърлил предлагането Нинова да оглави работната група, която ще пренаписва доклада.

Първоначално докладът е бил направен от работна група, само че не се харесал на Изпълнителното бюро, което си го пренаписало. Сега обаче ще бъде поправен още веднъж от комисията.

По-рано на съвещанието докладът и представянето на Българска социалистическа партия на евровота били подложени на критика и от Юрий Асланов, който хвърли оставка от Предизборния щаб.

Остри рецензии за представянето на Българска социалистическа партия на евровота отнесло управлението.

Внесеният от ИБ отчет е извънредно дебалансиран - 23 страници резултати и единствено две страници разбор и оценки, подлагал на критика Георги Пирински. Поставената цел беше победа на ЕИ и предизвикателство на предварителни парламентарни избори и по отношение на това би трябвало да се регистрира триумф или крах, а не къде сме подобрили резултатът в обособени общини, обяснил той.

През 2017 година не направихме разбор на резултатите - по какъв начин по този начин загубихме извоювани избори. Сега обстановката се повтаря и този документ не ни прави работа, подлагал на критика отчета на ИБ и Сергей Станишев. Избори не се печелят или губят за един месец акция, а за години.

Когато убеждаваш дълго някого, че слънцето е нездравословно, не можеш след това да го накараш да отиде на плаж, обяснил президентът на ПЕС. И попитал по какъв начин след негативната акция анти-Европа Българска социалистическа партия е очаквала интензивност на изборите. Второ, излизането от Народното събрание също асъдействало за събаряне на доверието. И трето - кой ще ти даде властта, когато вътре в партията има остра борба и непримирими несъгласия, попитал Станишев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР