Корнелия Хютер спечели първото спускане при жените за сезона, след

...
Корнелия Хютер спечели първото спускане при жените за сезона, след
Коментари Харесай

Корнелия Хютер спечели първото спускане за сезона

Корнелия Хютер завоюва първото втурване при дамите за сезона, откакто победи в старта за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Лейк Луис. Това бе първо съревнование за австрийката след траяло близо година лекуване на травма.

Надпреварата бе повече от оспорвана, като Хютер завоюва с преднина от 9 стотни пред финиширалата с второ време Тина Вайратер от Лихтенщайн. Специалистката в слалома Микаела Шифрин (САЩ) приключи трета и за първи път в кариерата си се качи на подиума в скоростна дисциплинираност.

Победата на Хютер е нейна първа в спускането и общо втора за Световната купа. На другия полюс на страстите бе американката Линдзи Вон, която не съумя да приключи.

Вон, 18-кратна победителка в Лейк Луис, водеше на междинните контроли, само че малко преди финала загуби надзор над ските и спря в защитните мрежи край пистата.

В генералното класиране за Световната купа Микаела Шифрин е отпред с 365 точки, следвана от Виктория Ребенсбург от Германия с 236 точки, Петр Влъхова (Словакия) с 221 и други.

 Микаела Шифрин над всички в слалома в Килингтън
Микаела Шифрин над всички в слалома в Килингтън

Американката завоюва първа победа за новия сезон

Класиране втурване в Лейк Луис, дами:
Корнелия Хютер (Австрия) 1:48.53 минута Tина Вайратер (Лихтенщайн) 1:48.62 Mикаела Шифрин (САЩ) 1:48.83 Eлена Фанкини (Италия) 1:49.17 Жаклин Уайлс (САЩ) 1:49.28 София Годжа (Италия) 1:49.29
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР