Корин Зутер (Швейцария) спечели женското спускане на Световните първенства по

...
Корин Зутер (Швейцария) спечели женското спускане на Световните първенства по
Коментари Харесай

Корин Зутер сложи край на на словенската доминация в женското спускане на СП по ски

Корин Зутер (Швейцария) завоюва женското втурване на Световните шампионати по ски-алпийски дисциплини и по този метод спря словенската доминация в тази дисцирлина. След като първо Тина Мазе завоюва златото в Бийвър Крийк (САЩ) през 2015, а по-късно Илка Стухец тези в Санкт Мориц (Швейцария) 2017 и Оре (Швеция) 2019, през днешния ден купата отиде в швейцарския народен тим.

Зутер, която преди две години завоюва среброто в дисциплината, през днешния ден се изкачи с едно място по-напред с помощта на едно доста мощно втурване по „ Олимпия каузи Тофане “ в Кортина д‘Ампецо (Италия). По този метод тя, като се изключи че постави завършек на словенската доминация, донесе и първо златото на Швейцария в дисциплината от 1989 година, когато шампионка в Бийвър Крийк стана Мария Вализер.

— SwissSkiTeam (@swissskiteam)
Швейцарката мина трасето за 1:34.27, с което остана на 0.20 секунди пред Кира Вайдле (Германия), която бе изненадата на днешния ден. В своята кариера в Световната купа германката има единствено два подиума, като и двата бяха в дисциплината втурване в Лейк Луис (Канада) и Гармиш-Партенкирхен (Германия) през сезон 2018/2019. Въпреки това, тя през днешния ден реализира своя максимален триумф, като скапе превъзходството на швейцарките откакто не разреши на Лара Гут-Бехрами да вземе среброто.

That is BLISTERING from Corinne Suter!

Is she about to end Switzerland's long wait for a women's Downhill world champion?
— Eurosport UK (@Eurosport_UK)
Световната шампионка в супергигантския слалом от шампионата в Кортина приключи с закъснение от 0.37 секунди по отношение на своята сънародничка, с което взе своя втори орден от шампионата в Италия. Четвърта, още веднъж както и в супергигантския слалом остана Естер Ледецка (Чехия), която направи ново зрелищно и нагледа изпълнено с неточности втурване, само че бе задоволително бърза с цел да се класира четвърта.

Световната шампионка от последните две шампионати Стухец пък завърша на едвам 14-а позиция, с закъснение от 1.30 секунди. Най-добрата представителка на домакините от Италия, който не могат да разчитат на най-хубавата спускачка в Световната купа София Годжа, през днешния ден бе Елена Куртони, която остана осма, с пасив от 0.83 секунди по отношение на победителката.

Програмата на Световното състезание при дамите продължава в понеделник с алпийската композиция, която ще се състой от един манш Супер-Г и един манш слалом. Първоначално тя трябваше да се организира още в миналия понеделник, само че неприятните метеорологични условия постановиха смяна в програмата на първата седмица от шампионата.

Another historic day for the Swiss women!
This time it's a Swiss sandwich with the German flag in the middle.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР