Корейската банда BTS - световен феномен в поп музиката и

...
Корейската банда BTS - световен феномен в поп музиката и
Коментари Харесай

Южна Корея губи милиони: BTS слиза от сцената, а причината щ...

Корейската тайфа BTS - международен феномен в поп музиката и " машина за пари ", основала над 5 милиарда $ в стопанската система на страната - въпреки всичко ще спре да работи, с цел да може членовете ѝ да влязат в казармата.

Решението беше оповестено от мениджърите на седморката, макар че Южна Корея одобри специфичен закон, който отсрочва наложителната военна работа младите мъже със заслуги към изкуството или спорта. Заплахата от раздробяване (или на прекъсване на приходите) на BTS беше и повода за това горната граница за казармата да се увеличи от 28 на 30 година

Всички здрави мъже в Южна Корея са длъжни да прекарат сред 18 и 21 месеца в армейска подготовка и работа.

Най-възрастният музикант от BTS Джин навършва 30 години през декември, а в страната се обсъждаше дали да не се направи следващо изключение за групата. Този пъти обаче момчетата са решили да не изискват освобождение и да изпълнят наредбите, които важат за останалите корейци.

BTS ще се съберат още веднъж " към 2025 година ", откакто всеки от тях извърши дълга си към армията. Групата разполага с многомилионна фен-база по целия свят и е най-успешната музикална сензация в историята на Южна Корея.

Информацията за идната пауза в музикалната им кариера беше оповестена като известие до финансовите регулатори - това е вест, която се третира като събитие с евентуален резултат върху бъдещи капиталови планове.

Последният концерт на BTS се състоя през уикенда в Бусан, където бандата поддържа кандидатурата на града за хазаин на Световното ревю през 2030.

Това ще е и последната обща изява на корейските музикални звезди, до момента в който всеки от тях мине през казармата.

 
" Всеки от членовете на BTS към този момент ще се концентрира върху самостоятелните си действия, свързани с проектите си да служат в армията ", оповестява компанията-майка на мениджърите им в писмо до Associated Press.

Само преди дни основният комисар на военната администрация в Южна Корея Лий Ки Сик предизвести, че " би било желателно " музикантите да изпълнят дълга си, с цел да не основават неправдив казус във военната работа на страната.

Общественото мнение също е мощно разграничено по този проблем, тъй като наложителната военна работа прекъсва професионалната кариера на всички млади мъже в страната.

Джин и останалите момчета ще преминат през 5-седмично бойно образование, преди да бъдат разпределени по съответни звена на армията.

През август министърът на защитата на Южна Корея Лий Йон Суп разяснява, че в случай че BTS влязат в казармата, може да им бъде позволено да продължат да репетират дружно и да се включват в възможните турнета в чужбина. Малко по-рано групата разгласи, че ще направи пауза, с цел да могат обособените ѝ членове да се занимават със солови планове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР