Кореспондентът на престижното американско издание The Wall Street Journal Евън

...
Кореспондентът на престижното американско издание The Wall Street Journal Евън
Коментари Харесай

Журналист от „Уолстрийт джърнъл“ арестуван за шпионаж в Русия. Разследвал ЧВК „Вагнер“


Кореспондентът на влиятелното американско издание The Wall Street Journal Евън Гершкович е задържан в Екатеринбург, оповестиха международни медии. Той е обвинен в шпионаж, се споделя в заявление на съветското ФСБ.

Федералните служби за сигурност настояват, че американският жител Гершкович „ по поръчка на Съединени американски щати се е занимавал със събиране на сведения за едно от предприятията на съветския военно-промишлен комплекс, които са държавна загадка “.

Следственото ръководство на ФСБ към този момент е отворило престъпно дело по член 276 от Наказателния кодекс на РФ („ Шпионаж “), прецизира БиБиСи, цитирайки съветската спецслужба.

Вчера няколко издания от Москва и Екатеринбург оповестиха, че към обяд връзката на журналиста с редакцията на The Wall Street Journal е била внезапно прекратена. Гершкович ненадейно спрял да комуникира с сътрудниците си в Ню Йорк.

Руският публицист Дмитрий Колезев (обявен в родината си за „ задграничен сътрудник “) написа в Телеграм, че Евън Гершкович е пътувал до Екатеринбург, с цел да написа за вербуването на локални поданици от Частната военна компания „ Вагнер “. Той е бил дружно с мъж от града, който го е съпровождал и го е запознавал с други вербувани от хората на Пригожин. Вчера няколко издания оповестиха за задържането на чужд човек от сътрудници на ФСБ. Мъжът бил изведен от локален ресторант с нахлузено върху главата яке и препълнен в миниван.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР