Корекция на закона за задължителните запаси от нефт и на

...
Корекция на закона за задължителните запаси от нефт и на
Коментари Харесай

Съюз на международните превозвачи: Биодобавката да бъде изключена от цената на горивата

" Корекция на закона за наложителните ресурси от петрол и на артикули от нефтен генезис. Конкретни правила от този закон желаеме да бъдат изменени, като ще обявим за какво желаеме това да се направи ", това съобщи Иван Тенев, юрист на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива по време на полемика за пазара на горива при транспарантна и конкурентна бизнес среда и обективни цени, която се организира в Grand Hotel Sofia.

С това ще се обезпечи опция на оптимален брой стопански субекти да внасят горива у нас, счита юристът и добави, че съгласно сегашните разпореждания, това е съвсем невероятно.

Изграждането на нова методика при ценообразуването на горивата е другото предложение отправено от Асоциацията по време на полемиката.

" Предложението ни към държавното управление е биодобавката за три или шест месеца да бъде изключена от цената на горивото. За това нещо не би трябвало нотификация от Европейски Съюз. Предвид войната, която е на няколко стотин километра от тук, това следва да се отрази директно на цената на горивата на самата колонка ", добави от своя страна Изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Гост на полемиката беше доцент доктор Йорданка Ташева, учител от университет " Проф. доктор Асен Златаров ", гр. Бургас.

Според нея горивата у нас са качествени, само че техните характерности се трансформират от биокомпоненти, които се съдържат в тях.

Наличието на сходни съставки в горивата са условие на Европейски Съюз, от протокола в Киото, акцентира доктор Ташева.

Според нея запазването на биокомпонента в дизеловите горива ще помогне за спад в цената им.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР