Корабът Самсун (TQ Samsun), плаващ под турски флаг, е последният,

...
Корабът Самсун (TQ Samsun), плаващ под турски флаг, е последният,
Коментари Харесай

Товарният кораб Самсун е последният, преминал по черноморския зърнен коридор

Корабът " Самсун " (TQ Samsun), плаващ под турски байрак, е последният, който през днешния ден е минал през черноморския кулоар, основан за експорт на зърно от Украйна, заяви за ТАСС дипломатически източник.

" Корабът за насипни товари TQ Samsun беше последният, който мина през зърнения кулоар в Черно море и доближи Истанбул. В момента корабът с товара чака да премине през Босфора, с цел да се насочи по-късно към Нидерландия ", съобщи за организацията цитираният източник.

Товарният транспортен съд транспортира 38,8 хиляди тона селскостопански артикули.

Черноморската зърнена договорка изтече през днешния ден. Русия, която на няколко пъти се съгласяваше за удължение на съглашението от юли 2022 година, уточни, че частта от договорката, отнасяща се до Русия - премахването на пречките пред агроизноса - не е изпълнена.

Москва обърна внимание и на обстоятелството, че въпреки споразуменията да са били предопределени за изпращане на храни в най-бедните страни, по-голямата част от зърното от Украйна е отишло в развитите западни страни, припомня организацията. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Русия е подготвена да се върне към съглашението, само че единствено когато частта, отнасяща се до Москва, бъде изпълнена.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР