Кораб, превозващ 60 души, потъна близо до пристанището в Триполи

...
Кораб, превозващ 60 души, потъна близо до пристанището в Триполи
Коментари Харесай

Потъна кораб с 60 сирийски бежанци

Кораб, пренасящ 60 души, потъна покрай пристанището в Триполи в Ливан. „ Корабът, на борда на който е имало към 60 души, потъна. Ливанският Червен кръст изпрати седем коли за спешна помощ до пристанището на Триполи ", заяви организацията в Twitter, като по-късно посочи, че към пристанището са се отправили още три коли.

Ливанската войска и войските на бреговата защита не престават интервенцията за търсене и избавяне край крайбрежията на Триполи. " Тялото на мъртво дете е открито, а останалите хора се търсят. Местни риболовци и притежатели на лодки оказват помощ на военните ", сподели един от чиновниците на Ливанското сдружение на Червения кръст.

Според министъра на превоза и благоустройството Али Хамия на брега са били евакуирани 46 души, в това число дами и деца, на които е оказана здравна помощ. По думите му, в пристанището в Триполи работят бригади на Ливанското сдружение на Червения кръст.

„ Спасяването на животи след този драматичен случай изисква активизиране на всички структури, участващи в сходни избавителни интервенции. Аз съм в непрекъсната връзка с всички страни, издирването на останалите изчезнали е в ход “, написа министърът в Twitter.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР