Кораб на военноморските сили на Австралия е пристигнал в крайбрежния

...
Кораб на военноморските сили на Австралия е пристигнал в крайбрежния
Коментари Харесай

Военен кораб евакуира хиляди блокирани от пожарите на плаж в Австралия

Кораб на военноморските сили на Австралия е дошъл в крайбрежния град Малакута, щата Виктория, с цел да изтегля хиляди жители и посетители на града, който е блокиран от пожари, оповестяват международните информационни организации.

На борда на кораба има храна, вода и медикаменти. Той може да изтегля до 1000 души за един курс, прецизираха австралийските военни.

В градчето, което се намира на към 500 км източно от Мелбърн, се намират 4000 души, които поради наближаващите пламъци от вторник са потърсили избавление на морския бряг. Населението на Малакута е към 1000 души, само че то е известна дестинация за туристите през лятото.

По-рано през днешния ден противопожарните служби в щатите Виктория и Нов Южен Уелс приканиха туристите и всички приходящи да изоставен регионите с пожари поради предстоящите високи температури в края на седмицата, които могат да влошат ситуацията.

Австралийската метеорологична работа разгласи, че замърсяването на въздуха в столицата Канбера е 20 пъти над равнището на сигурност за здравето на хората, и че поради дима от пожарите понастоящем това е най-замърсеният град в света.

Горските пожари бушуват в югоизточните елементи на Австралия от октомври. Огънят е опустошил над 5,36 млн. хектара и е унищожил над 1400 жилища. Загинали са 14 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР