Координационният съвет на опозицията на за прехвърляне на властта не

...
Координационният съвет на опозицията на за прехвърляне на властта не
Коментари Харесай

Беларуската опозиция обяви целите си

Координационният съвет на опозицията на за прекачване на властта не си слага задачата да промени конституционната система и външнополитическата ориентировка в републиката, се споделя в резолюция, утвърдена на съвещание на Съвета, предава РИА Новости.
" Координационният съвет има за цел да откри способи за превъзмогване на политическата рецесия в Република Беларус и гарантиране на хармонията в обществото въз основа на конституцията. Координационният съвет не цели смяна на конституционната система и външнополитическата ориентировка ", гласи резолюцията, прочетена на брифинг в Минск.
 Кремъл: Не се постанова военна помощ за Беларус Кремъл: Не се постанова военна помощ за Беларус
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков направи първи формален коментар за обстановката в Беларус. Той съобщи, че Русия признава резултатите...
В нея се отбелязва, че на 9 август по време на президентските избори са регистрирани " многочислени нарушавания на изборното законодателство ", а от началото на предизборната акция над седем хиляди жители на са арестувани и задържани по политически аргументи.
" Органите на реда използваха недопустимо принуждение против протестиращите, което докара до човешки жертви. Върху арестуваните бяха осъществени изтезания. Хората са изгубили доверие в актуалното държавно управление и желаят неговата оставка. Много непознати страни не признаха резултатите от президентските избори в Република Беларус ", се споделя в резолюцията.
Освен това в нея се отбелязва, че координационният съвет на Беларус упорства за нови президентски избори в републиката.
Координационният съвет на опозицията на Беларус ще отстоява оптимално положителни и дълбоки връзки с Руската федерация, съобщи членът на съвета, някогашният министър на културата Павел Латушко.
 Европейски Съюз ще наложи наказания на Беларус, не признава изборите Европейски Съюз ще наложи наказания на Беларус, не признава изборите
Европейски Съюз не признава изборите в Беларус и застава зад беларуския народ за спокойно и демократично прехвърляна на властта, разяснява  предсе...
" Опитват се да ни упрекват от самото начало, че сякаш има някаква стратегия за разкъсване или ограничение на връзките с Руската федерация. Това е безспорна нелепост. Това не дава отговор на действителността. Такава стратегия не е съществувала и в никакъв случай не е била обсъждана и не си коства да бъде обсъждана в бъдеще. Ние въобще не преглеждаме външнополитическите цели на страната ни, те съществуват и изхождаме от тези, които съществуват през днешния ден: оптимално положителни и дълбоки връзки с Руската федерация, тъй като последният политик в Беларус ще бъде този, който предлага да построи стена сред Беларус и Русия. Русия е първият пазар за експорт на беларуски артикули, към 50% ", сподели Латушко пред кореспонденти.
В същото време той означи, че " Беларус също е част от европейската цивилизация. Исторически и ние сме заинтригувани да имаме положителни връзки с Европейски Съюз, тъй като това е втори пазар. Това са нови технологии. "
Всичко по тематиката
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР