Конюнктивит – причинява се от бактерии, вируси или химикали, които

...
Конюнктивит – причинява се от бактерии, вируси или химикали, които
Коментари Харесай

При конюнктивит използвайте тези 8 домашни средства

Конюнктивит – предизвиква се от бактерии, вируси или химикали, които влизат в контакт с очите, причинявайки зачервяване, раздразнение и водниста секреция от очите.

Алергичният конюнктивит е различен тип инфектиране, породено от алергична реакция. Той не е заразен, само че визира и двете очи по едно и също време.

За благополучие, има няколко ефикасни домашни средства при конюнктивит, които могат да оказват помощ за облекчаване на признаците. Преди да ги употребявате, се консултирайте с Вашия лекар.

1. Босилек.

Босилекът има противовъзпалителни и успокояващи свойства, които могат да оказват помощ в битката с бактериалните, вирусни и гъбични инфекции на очите. Според изследване босилекът може да помогне при лекуването на продължителен конюнктивит.

Сварете няколко листа босилек във вода в продължение на 10 минути. Използвайте водата за изплакване на очите или за компрес.

2. Лук.

Според проучване лукът има антимикробни свойства, които са ефикасни при лекуването на конюнктивита. Изследванията демонстрират, че сокът от лук под формата на капки за очи може да работи като антимикробна терапия за очни болести. Просто нарежете лука и започнете да плачете.

3. Куркума.

Куркумата е лечебна фалшификация с антибактериални, противовъзпалителни и антимикробни свойства, която може да помогне за понижаване на възпалението. Сварете 2 супени лъжици куркума на прахуляк в чаша вода. Накиснете памучен тампон в сместа и го използвайте като топъл компрес.

4. Алое вера.

Гелът от алое вера, извлечен от растението, съдържа алоин и емодин, два съставния елемент, които притежават антибактериални и антивирусни свойства. Изследователите са разкрили, че екстрактът от алое вера, употребен под формата на капки за очи, може да лекува очни инфекции, в това число и конюнктивит.

5. Зелен чай.

Флавоноидите в зеления чай обезпечават облекчение от раздразнение и инфектиране, породено от конюнктивит. Потопете торбичка със зелен чай в топла вода. Накиснете чист памучен тампон във водата и го използвайте като топъл компрес.

6. Солена вода.

Морската вода е друго лекарство за очни инфекции, защото солта има антимикробни свойства. Солевите капки могат да се употребяват за лекуване на конюнктивит. Забележка: Консултирайте се с Вашия доктор, преди да употребявате това лекарство.

7. Студен компрес.

Студеният компрес не лекува очните инфекции, само че без подозрение може да успокои очите, намалявайки подуването и възпалението. Накиснете тампон в студена вода и леко го нанесете на очите си.

Вижте още: Супер крем, който ще ви подмлади с най-малко 20 години

8. Топъл компрес.

Топлият компрес може да помогне за изцеление на раздразнени и инфектирани очи. Според Американската академия по офталмология, топлият компрес може да успокои симптомите на конюнктивит. Навлажнете тампон в топла вода и леко нанесете върху очите.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР