Концесия за изгаряне на болнични отпадъци ще подготвя община Пловдив,

...
Концесия за изгаряне на болнични отпадъци ще подготвя община Пловдив,
Коментари Харесай

След провал на инвестициите за 15 млн. лева готвят концесия ...

Концесия за изгаряне на болнични боклуци ще приготвя община Пловдив, откакто в годините обратно претърпя огромен неуспех с опитите да започва екологичната услуга.

В Инсиниратор, издигнат и оборудван в региона на Кукленско шосе по съглашението сред държавните управления на България и Швейцария, която обезпечи преди време безплатна помощ за техниката, са вложени над 15 млн. лв., макар че до през днешния ден никой не е дал доклад каква е точната сума на направените разноски.

На процедура тези пари са заровени, най-малко на този стадий.



Строителството на инсталациите продължи минимум три петилетки, само че и сега основаното еднолично сдружение със 100 % общински капитал не работи. Сградите и оборудванията към този момент имат потребност от ремонт и не е изключено оборудването да е остаряло.

Идеята „ Инсинератор Пловдив” ЕООД да изтегли заем удари на камък, а банките са поискали общината да стане поръчител по дълга, защото въпросното произвеждане до момента не е преработило и един грам болничен отпадък.

По тези аргументи зам.-кметът на община Пловдив Величко Родопски предлага на сесията в четвъртък Общинският съвет да изкара от капитала на компанията апортираните при учредяването й 7104 кв. метра земя, издигнатите четири здания и оборудването обща стойност 6 710 500 лв..



„ Инсинератор Пловдив” ЕООД ще си остане с 50 000 лв. капитал, с който сдружението беше записано през октомври 2017 година, и ще се ликвидира.

Процедурата по концесионирането ще стартира, откакто локалният парламент вземе решение.

Според Величко Родопски това е само вероятен вид да се разпореди услугата за екологичното събиране на болничните боклуци. Сега всяко здравно заведение има контракт със профилирани компании.

Снимки от Наташа Манева

Свързани вести Търсят концесионер на общинския инсинератор Защо нероденият пловдивски инсинератор продължава да натрупа общински задължения Евелин Парасков: Милиони левове потънаха в мистериозния Инсинератор Александър Константинов: И шефът на "Инсинератор Пловдив " желае да гори остарели гуми
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР